Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe app: "24/7 inzicht in kas, altijd en overal"

Dit jaar introduceert Ridder een app op de GreenTech die telers 24/7, overal en altijd inzicht biedt in hun kasactiviteiten. Van 11 tot en met 13 juni is het mogelijk om de app te bekijken op stand 01.229. Daarnaast wordt hun 'intelligent greenhouse solutions' op het gebied van water, klimaat, schermen en aandrijvingen gepresenteerd. Ook benadrukt Ridder tijdens deze beursdagen het belang van samenwerkingen met partners en klanten.

Snel en gebruiksvriendelijk
Sander Baraké, verantwoordelijk voor Product Development bij Ridder, geeft een toelichting op de nieuwe app: "Onze app is snel, overzichtelijk en biedt altijd en overal inzicht in je kas. Of je nu in de kas staat of onderweg bent, je bent 24/7 in control m.b.t het klimaat of de watergift bijvoorbeeld. Meldingen en alarmen kun je op afstand opvolgen."

Joost Veenman, Strategisch Productmanager en nauw betrokken bij de ontwikkeling, vult aan: "De app werkt intuïtief, met duidelijke grafieken, en voldoet aan alle veiligheidseisen. Ik nodig iedereen uit om de app tijdens de beurs zelf te komen ervaren. Daarnaast heeft ook de user interface van onze klimaatcomputer een make-over gekregen, die te zien is op onze stand."

Ridder SmartDrive en Ridder Poly Drive
Vincent Hoveling, Product Developer Drives, licht toe: "Tijdens de beurs zetten we de Ridder SmartDrive en de Ridder Poly Drive in de schijnwerpers. De SmartDrive vereenvoudigt en versnelt het installatieproces van lucht- en schermmotoren in kassen. Voor kassenbouwers of installateurs kan de installatietijd met minimaal 75% afnemen dankzij bluetooth verbinding met een smartphone-app. De instellingen kunnen via bluetooth van een motor naar een andere motor overgedragen worden. De geïntegreerde digitale positie-terugmelder bepaalt nauwkeurig raam- of schermstanden, wat bijdraagt aan het ideale kasklimaat."

Hoveling vervolgt: "Voor foliekassen adviseren we de Ridder Poly Drive: betaalbaar, overzichtelijk en installatievriendelijk, geschikt voor alle typen foliekassen. Een belangrijke USP is dat alle soorten scherm- en ventilatiesystemen met één type reductor kunnen worden aangedreven."

Schermen voor een jaarrond optimaal kasklimaat
De schermdoeken van Ridder die in Nederland geproduceerd worden, helpen de kweker bij het creëren van het juiste kasklimaat, beschermen het gewas tegen hoge zoninstraling, houden de kou buiten om energie te besparen of houden indien gewenst het licht buiten om te verduisteren of juist binnen tijdens het belichten.

"Voor deze beurs hebben we een aantal schermen geselecteerd die koploper zijn in energiebesparing, zonwering en verduistering. Tijdens de beurs vertellen mijn collega's en ik er graag meer over", zegt Arjan van der Klaauw.

Optimale controle met FertiMix en VitaLite
Ook te zien op de beurs zijn de FertiMix en VitaLite. De producten kenmerken zich vooral door de schaalbaarheid met voor elke kweker de juiste oplossing.

De FertiMix is een breed inzetbaar, geautomatiseerd doseersysteem voor watergift en bemesting, die zorgt voor een optimale gewaskwaliteit en groei. De VitaLite maakt effectief recirculeren van water mogelijk door middel van ultraviolet licht, dat bacteriën, schimmels en pathogenen verwijdert. Deze units zijn geschikt voor teelten met recirculatie, om veilig water te recirculeren en het meststoffenverbruik te verminderen. Dat VitaLite voldoet volgens Ridder aan de hoogste veiligheidseisen blijkt uit een onafhankelijke test op de werking tegen ToBRFV.

Tomatenplukrobot GRoW in de robot dome
In de robot dome presenteert Ridder samen met MetoMotion de tweearmige tomatenoogstrobot GRoW, die snel en precies trostomaten oogst. Deze robot is ontwikkeld om oogstkosten te verlagen, de plukkwaliteit te verbeteren en de afhankelijkheid van arbeidskrachten te verminderen. Naast het plukken is ook de handling van de trostomaten geautomatiseerd; ze worden in kratten gelegd en op bijbehorende oogstkarren geplaatst.

Boy de Nijs, Product Manager Labour & Robotics voegt toe: "Ook op het gebied van arbeid en productiviteit integreren we steeds meer data, waarmee we de teler nog meer inzichten geven in zijn processen in zijn hele bedrijf."

Intensieve open samenwerkingen voor connected oplossingen
Door een open en pro-actieve samenwerking met andere technologiebedrijven zorgt Ridder voor nieuwe oplossingen bij telers. Dionysis Tarnavas, Product Manager Digital: "Met Ridders API services integreren we de klimaatcomputer met AI oplossingen van partners en helpen zo onze eindklanten aan hogere opbrengsten."

Voor meer informatie:
Ridder
Tel: 085 833 833
[email protected]
www.ridder.com

Publicatiedatum: