Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Middelbare scholieren op bezoek in hightech kas WUR

Een grote groep middelbare scholieren en hun biologiedocenten heeft donderdag 23 mei kennis gemaakt met de wereld van plantenonderzoek in Wageningen. De rondleiding en workshops door NPEC en het Jan IngenHousz Institute (JII) werden georganiseerd in het kader van Fascination of Plants Day 2024.

Op 18 mei jl. startte de zevende editie van Fascination of Plants Day (FoPD). Met meer dan 500 evenementen in 64 landen vraagt de European Plant Science Organisation (EPSO)– waar ook WUR bij is aangesloten – de komende maanden aandacht voor het belang van plantenwetenschap. Binnen WUR is daarom het initiatief genomen om in samenwerking met het Jan IngenHousz Institute voor fotosynthese een rondleiding en workshops te organiseren bij het Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC).

Rondleiding, practicum en contest
Biologiedocenten werden door Wageningen Pre-University benaderd met de vraag of ze hier interesse in hadden, en dat bleek. Circa 70 leerlingen en biologiedocenten kregen donderdag 23 mei verdeeld over de ochtend en middag rondleidingen in de kas en klimaatcellen van NPEC en een mini-college en practicum over fenotypering en fotosynthese. Daarnaast waren er demonstraties van drones en de TraitSeeker van NPEC op de akkers achter Unifarm, en gingen de leerlingen en docenten onder begeleiding het veld in om zelf planten te inspecteren.

Fascination of Plants Day 2026
Onderzoekers die over twee jaar ook een evenement of activiteit willen organiseren in het kader van Fascination of Plants Day 2026 of betrokken zijn bij een activiteit die ze mogelijk willen koppelen aan deze campagne kunnen hier een kijkje nemen.

Bron: WUR

Publicatiedatum: