Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloeiende afzet eetbare rozen in China

In de stad Anning in de provincie Yunnan in het zuidwesten van China bloeit de sector van de eetbare rozen en worden verschillende producten gemaakt van hun bloemblaadjes. Dit meldt de website 'Huanqiuwang'.

Het is geen verrassing dat het Bazhe gebied van Anning de "Stad van de Rozen" wordt genoemd. Meer dan 2.175 huishoudens op het platteland cultiveren hier eetbare rozen, met een totoaal areaal van meer dan 397,07 ha.

"Eetbare rozen zijn niet alleen mooi, maar ook heerlijk," zei Li Jiang, een lid van het partijcomité van Xianglian Village in Bazhe. Volgens hem zijn eetbare rozen uit Bazhe een uitstekende vulling voor bijvoorbeeld gebak. Xianglian Village wordt omringd door bergen en plateaus en krijgt veel zonlicht. Dankzij deze unieke natuurlijke omstandigheden zijn de rozen die hier groeien felgekleurd, rijk geurend en van hoge kwaliteit.

Momenteel is Bazhe actief bezig met de ontwikkeling van de teelt, afzet en verkoop van eetbare rozen. Het gebied heeft 36 gespecialiseerde coöperaties die deze bloemen telen, één familie teeltbedrijf en 18 grote verwerkingsbedrijven. Daarnaast zijn er 24 moderne gestandaardiseerde verwerkingslijnen voor eetbare rozen. Het dagelijkse verwerkingsvolume is meer dan 200 ton en de jaarlijkse verwerkingscapaciteit is meer dan 6.000 ton.

In 2023 bereikte de totale teelt van verse bloemen in het Bazhe-gebied 3.343 ton. Er zijn meer dan 30 producten ontwikkeld op basis van de rozen, waaronder rozenvullingen, diepgevroren bloemen, drankjes, gedroogde bloemen, bloemengebak en rozenolie. Het verwerkingsvolume wordt geraamd op 4.680 ton en de totale waarde van de verwerkte producten is $20,15 miljoen.

Naast rozen kweekt Anning meer dan 20 soorten bloemen, zoals anjers, lelies, eustoma's, hortensia's en gipskruid. Momenteel beslaan de bloemenvelden in Anning een totale oppervlakte van meer dan 1.200 ha en de verwachte waarde van de bloemenproducten is meer dan $82,81 miljoen.

Bron: russian.people

Publicatiedatum: