Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vogels op en rond het Demoveld Bollenstreek

Agrarische natuur- en landschapsvereniging Geestgrond heeft in het voorjaar van 2024 broedvogels geteld op en rond het demoveld voor natuurinclusieve bollenteelt in Hillegom. Dat leverde maar liefst zeven territoria van gele kwikstaarten op en zes territoria van veldleeuweriken.

Vrijwilligers van de agrarische natuur- en landschapsvereniging Geestgrond voeren al 25 jaar 'bollenvogeltellingen' uit in de Bollenstreek. Nadruk bij deze tellingen ligt vooral op het bepalen van het aantal territoria (een stukje leefgebied verdedigd door een specifieke vogel) van bollenvogels als gele kwikstaart, veldleeuwerik en patrijs. Maar ook andere vogels die hun territorium in het telgebied hebben, zoals witte kwikstaart en meerkoet, worden meegeteld.

In het voorjaar van 2024 heeft Geestgrond voor het eerst ook de broedvogels geteld op en rond het demoveld voor natuurinclusieve bollenteelt in Hillegom. Het telgebied bestaat uit het perceel van het demoveld en vier omliggende percelen met een totale grootte van 14,3 hectare. Tijdens vijf telrondes zijn hier 10 soorten vogels gezien die territoriaal gedrag vertoonden (zoals zang).

Bron: https://www.livinglabb7.nl/uitgelicht/2024-uitgelicht/2024-06-13-vogels-op-en-rond-het-demoveld

Publicatiedatum: