Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weerbare Sierteeltsector deelt ervaringsverhalen in driedelige podcast serie

Vandaag lanceert de aanpak Weerbare Sierteeltsector een nieuwe podcast serie gericht op bedrijven en ondernemers. Vanuit ervaringsverhalen krijgen ondernemers inzicht in hoe criminelen denken en werken en wat ze zelf nu al kunnen doen in hun eigen bedrijf.

Een van de belangrijkste doelen van de aanpak Weerbare Sierteeltsector is ondernemers in de sector weerbaar maken. Dus zorgen dat zij weten waar zij een risico lopen om door criminelen misbruikt te worden voor illegale praktijken.

Dit doet de aanpak en haar partners o.a. door kennis en inzichten te delen. Nu dus ook via een driedelige podcast serie.

Wat bij groenten en fruit gebeurt, kan ook bij sierteelt
"Een podcast is een laagdrempelige manier om verhalen te delen, verhalen uit de praktijk. Je bepaalt zelf wanneer je luistert. Dit is een goede manier om ondernemers, maar ook chauffeurs en Hr-managers te bereiken" vertelt Bas van Delden, programmamanager Weerbare Sierteeltsector.

In de eerste podcast is een beveiligingsexpert aan het woord om lessen te delen vanuit de bekende zaak "De Groot in Hedel". Wat er bij groente en fruit gebeurt, kan zomaar bij sierteelt ook plaatsvinden. Samen met twee politemensen worden tips en aandachtspunten gedeeld.

Wat als je opgepakt wordt?
De tweede podcast gaat binnenkort online. Hierin twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Een chauffeur die is opgepakt op verdenking van drugssmokkel en is vrijgesproken. Hij was door criminelen misbruikt. En een ex-crimineel die al 10 jaar gestopt is, vertelt hoe hij kijkt naar kwetsbaarheden bij een bedrijf. Ook hij deelt tips waar je als ondernemer mee aan de slag kan.

"Preventie is voor ons belangrijk, voorkomen is beter dan genezen zeggen wij vaak. Daarom vinden wij het belangrijk op allerlei mogelijke manieren bedrijven te voorzien van informatie. Wees niet naïef en breng je risico's in kaart, en tref de juiste maatregelen, je eigen personeel is het meest kwetsbaar", geeft Bas van Delden aan.

De podcasts zijn te beluisteren via Spotify en Apple en makkelijk te vinden via deze link.

Publicatiedatum: