Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anti-slakkenmiddel Exhibitline PH nu ook op Nederlandse markt

Slakken is een steeds groter wordend probleem binnen de sierteeltsector. Om in te spelen op de groeiende vraag naar slakkenbestrijding heeft Bioline Agrosciences Exhibitline PH nu ook beschikbaar gemaakt voor de Nederlandse markt. Exhibitline PH bevat Phasmarhabditis hermaphrodita, een nematodensoort die actief op zoek gaat naar slakken en deze doodt. De nematoden dringen de slakken binnen via natuurlijke openingen, waarna symbiotische bacteriën vrijkomen. De slak sterft vaak binnen een week na infectie.

Ook bij Dukker chrysanten in Bleiswijk wordt er actief aan slakkenbestrijding gedaan. Het toepassen van gangbare slakkenkorrels alleen bleek niet afdoende onder andere door beperkingen op het etiket. Sinds enkele maanden kiest Sjaak van Duijn, bedrijfsleider, ervoor om te werken met nematoden tegen de slakken. Exhibitline PH van Bioline Agrosciences heeft geen etiketbeperking, waardoor veelvuldig toepassen mogelijk is. De huidige strategie is een éénmalige toepassing (75000m2) in de tweede teeltweek van elke teeltronde.

Exhibitline PH zit in verpakkingen van 100 miljoen nematoden. Sjaak van Duijn, bedrijfsleider bij Dukker Chrysanten, vindt dit een prettige verpakking om mee te werken. De nematoden zitten in een zakje verpakt, waardoor het makkelijk is te mengen en toe te passen. De inhoud van het zakje kan direct in de Dosatron en lost zeer gemakkelijk op ten opzichte van concurrerend product. De nematoden worden door een bespuiting op het gewas aangebracht, waarna er nog een keer wordt nageregend.

De ervaringen en resultaten met Exhibitline PH zijn positief, Sjaak komt tot nu toe geen slakkenvraat meer tegen. De eerste met Exhibitline PH behandelde vakken zijn inmiddels geoogst, ook hier was geen slakkenvraat zichtbaar. Bij Dukker chrysanten is de hoop dat de bestrijding van slakken voortaan op deze milieubewuste wijze kan worden uitgevoerd.

Voor meer informatie:
Bioline Agrosciences
www.biolineagrosciences.com