Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oerlemans Plastics op GreenTech:

Renew, reuse, recycle, reduce en redesign

Wie actief is in de plastics, komt op een beurs vaak niet met één, maar met een hele reeks producten. Dat geldt op de komende GreenTech in Amsterdam zeker ook voor Oerlemans Plastics. "We communiceren onze duurzame innovaties aan de hand van de Re-think plastics gedachte", blikt Piet van den Oord alvast vooruit.

Op de beurs draait het om 5 onderwerpen (renew, reduce, reuse, recycle en redesign) met telkens ook diverse producten binnen de kassen- en buitenteelt en tuinbouwverpakkingen.

Re-new (gebruik van nieuwe materialen)
Hiervoor neemt Oerlemans biologisch afbreekbare kweekzakken mee.

Re-duce (gebruik van dunnere materialen en behoud van sterkte)
Hier komt in Amsterdam de focus te liggen op twee innovaties. Enerzijds een dunnere komkommerfolie van 12 mu. Anderzijds een topsealfolie, waarmee plastics deksels overbodig zijn en worden vervangen door een folie waardoor veel plastic kilo's worden bespaard.

Re-use (een product zo maken dat je het vaker en/of langer kan worden gebruikt)
Wie slim nadenkt over plasticproducten, kan ook langer gebruik mogelijk maken, benadrukt Piet. In die categorie neemt Oerlemans Plastics een loopfolie 320 kly voor minimaal 4-jarig gebruik mee en tunnelfolie voor de teelt van zachtfruit. "De folie is voor meerjarig gebruik en is ook een mooi voorbeeld van de Re-use-gedachte."

Re-cycle (een product gemaakt uit gerecycled materiaal)
Recyclen van plastic is een bekend fenomeen. Dit heeft Oerlemans Plastics ook in verschillende producten toegepast. Zo kan de Monoflex-strokenfolie en de Refol-onderfolie geleverd worden, gedeeltelijk gemaakt uit recyclaat.

Re-design (product een ander design geven zodat het recyclebaar wordt)
Tot slot zijn er producten die je kunt doorontwikkelen om ze beter recyclebaar te maken. Hier kan Piet op de beurs AC-folie laten zien met gaten, waarbij de folie met stikjes van hetzelfde materiaal aan elkaar gemaakt kan worden. "Op die manier zijn nietjes niet meer nodig en wordt het product beter recyclebaar."

Voor meer informatie:
Piet van den Oord
Oerlemans Plastics
Industrieweg 7
4283 GX Giessen
+31 (0) 416 35 8117
+31 (0) 6 11806145
[email protected]
www.oerlemansplastics.nl