Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal FloraHolland Aalsmeer adopteert een Reuzenbol

Woensdag 24 april is de Reuzenbol 'Bloemstilleven' onthuld voor het bezoekerscentrum bij Royal FloraHolland in Aalsmeer

De Reuzenbol is beschilderd door kunstenares Lisette Hogewoning uit Sassenheim en is gebaseerd op de 17e eeuwse bloemstillevens van o.a. Rachel Ruysch (1664-1750) en Jan Davidz de Heem (1606-1684). Ruysch was een van de succesvolste stillevenschilders uit de 17e eeuw. Een bloemstilleven van Ruysch bestaat altijd uit een zorgvuldig gecombineerd boeket waarbij elke afzonderlijke bloem zichzelf is. De achtergrond is donker, in tegenstelling tot de bloemstillevens van bijv. Jan van Huijsum. Hierdoor wordt de vorm van de bloemen geaccentueerd. Ruysch schildert tot haar 86e en was zeer succesvol.

Peter Smak (voorzitter van de Ledenraad van Royal FloraHolland): "Dit unieke kunstwerk maakt deel uit van het langste aaneengesloten kunstwerk. De plek tegenover het bezoekerscentrum maakt het mogelijk voor bezoekers van de veiling om ernaast op de foto te gaan. Ik hoop op vele foto's op social media. Het is een mooi visitekaartje voor ons bezoekerscentrum!"

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project 'Giant Tulip Bulbs' van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1,85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo'n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

Publicatiedatum: