Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inwoners Milaan getrakteerd op honderden gratis orchideeën

Op 21 april zijn er honderden orchideeën geschonken aan inwoners van Milaan ter afsluiting van de Milan Design Week. Traditiegetrouw worden alle orchideeën die zijn gebruikt voor de presentatie op Masterly, een Nederlandse designpodium in Milaan, op de laatste dag uitgedeeld. Het evenement trekt zoveel publiek dat tot ver buiten het palazzo Milanezen in de rij staan om een langbloeiende orchidee in ontvangst te nemen.

Orchideeën voor Milaan: een jarenlange traditie
Het uitdeelmoment werd officieel geopend door consul-generaal Mascha Baak, Elena Grandi, Wethouder voor Milieu en Groen bij de gemeente Milaan. Het is een jarenlange traditie om de stad te bedanken voor de gastvrijheid. "De orchideeën bloeien nog veel langer dan de week van de tentoonstelling, dus het is fijn dat de planten na het evenement een tweede leven krijgen. Erg mooi om te zien dat er zoveel mensen op af komen en al die blije gezichten te aanschouwen. Een geweldige afsluiter van de Design Week in Milaan", aldus Claudia Broch van Orchidee Nederland.

'Nicole Uniquole' orchidee
Een week lang werd in Milaan Nederlands design gepresenteerd in het iconische Palazzo Giureconsulti, gelegen naast de bekende Duomo in het hart van Milaan. Curator Nicole Uniquole stelde een collectie samen van Nederlandse ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden en bedrijven. Al een aantal jaar zijn orchideeën onderdeel van de tentoonstelling. Als kroon op de samenwerking heeft Orchidee Nederland een speciale orchidee vernoemd naar de curator en is er vanaf heden de 'Nicole Uniquole' orchidee.

Bron en fotocredit: Orchidsinfo.eu

Publicatiedatum: