Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sander Zuidgeest, Steenks Service:

"Finse teler houdt van klein, nieuw en kwaliteit"

Tholen - Vorige week werd de hal van de bioscoop in Narpes weer omgetoverd tot beursvloer. Klein maar fijn, want de opkomst was goed ondanks het kleinschalige karakter. We spraken Sander Zuidgeest van Steenks Service over de Finse markt. "Kleinschaligheid geldt niet alleen voor de beurs, maar voor de sector. Ik weet wel dat wij, Hollanders, verwend zijn met grootschalige projecten. Dat viel nu ook weer op. Aan de andere kant, is die kleinschaligheid ook weer niet verkeerd. Iedereen verdient daar een boterham."


Sander Zuidgeest (Steenks Service), Jeroen de Wit (Van der Ende Group) en Paul van der Valk (Hortilux) ontmoetten de Finse sector tijdens Tradgard Expo Puutarha in Narpes

Steenks Service werkt voor de Finse markt samen met Rob Westdijk. Deze Nederlander woont en werkt daar al 17 jaar. Hij heeft een bedrijf in reparatie en onderhoud van kassen. Het onderhouden van de buisrailwagens van Steenks Services doet Rob ook, als dat gewenst is. Finse telers kiezen misschien meer voor kwaliteit. Sander ziet vooral nieuwe wagens die kant op gaan. Tweedehands komt niet vaak voor. "De teler werkt er zelf ook vaak mee. En als er vijf karren worden aangeschaft, moet het gewoon meteen goed zijn. Ze hebben een voorkeur voor nieuw."

Sander ziet de schaalvergroting in Finland nog niet zo een-twee-drie gebeuren. Het is dan wel een groot land, er wonen maar weinig mensen. Sander heeft vorige week ook een paar supermarkten bezocht. Hij zag daar producten uit Nederland en Spanje, maar ook uit Finland. De Finse producten liepen beter. Wellicht heeft dat ook te maken met de lagere prijzen voor het lokale product.

Wat in Finland wel groeit, is de inzet van LED. De stroomkosten voor LED zijn lager dan Son-t. "Dat is vaak de reden dat ze overstappen. Maar pas op, de energiemarkt is instabiel in Finland. Instabieler dan in Nederland. Er staan veel windmolens in Finland, en die energie is allerminst gratis."

Voor meer informatie:
Steenks Service
Sander Zuidgeest
Tel.: +31 (0) 174 510 266
Mob: + 31 (0) 651 687 505
info@steenks‑service.nl
www.steenks-service.nl