Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een toekomstbestendige keuze - kleiner, maar niet minder"

Biologische rozenkwekerij de Bierkreek verhuist naar Biervliet

Tholen - Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek verhuist na 25 jaar naar een nieuwe locatie. De kwekerij blijft in Zeeuws-Vlaanderen gevestigd, om precies te zijn in de Paulinapolder bij Biervliet (Paviljoenweg 6). "De groene oase in IJzendijke zullen we missen, maar de nieuwe stek gaan we de komende jaren ook omtoveren tot een gezellige, kleurrijke en fleurige plek", vertelt Hans van Hage, medeoprichter en eigenaar van de Bierkreek, die de verhuizing omschrijft als 'een toekomstbestendige keuze'.

Klimroos Flash

Door omstandigheden is Hans de enige overgebleven vennoot. Zelf is hij ook al 60 jaar, dus hebben ze uitgebreid de mogelijkheden besproken. "We willen met deze verhuizing juist een stap vooruit zetten. Normaal gesproken zou je op deze leeftijd zeggen: ik ga afbouwen, maar daar heb ik bewust niet voor gekozen. We gaan wel naar een kleinere locatie, maar niet minder doen."

Hoe zit dat dan precies? Hans: "We zijn al die tijd bezig geweest om andere kwekers te stimuleren om ook biologisch te gaan telen. We zochten naar een partner die de teelt voor ons over kon nemen. Dat is een paar jaar geleden gelukt, maar wel in Duitsland. De omstandigheden daar zijn veel beter, we hadden hier in Zeeland last van de verzilting en het klimaat zit ook niet bepaald mee. We kampten eigenlijk al jaren met deze obstakels. Dit hebben we kunnen tackelen door de teelt te verplaatsen naar een andere kweker. En er is een tweede kweker gevonden die om gaat schakelen en ook een deel van de veldteelt van de struikroos op zich gaat nemen. Deze twee partijen pakken dit samen op."

Toegespitst op online bestellingen
Biologische kwekerij Dependens in Bennekom pot al een aantal jaren rozen op voor De Bierkreek. Vanuit daar bedient Hans de verkooppunten, waaronder diverse tuincentra. "Dit blijven we doen. De nieuwe locatie wordt gewoon weer een verkooppunt, zoals het altijd al was. Ook ga ik vanaf hier de online bestellingen regelen. Dit heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en hier zijn we dus meer en meer op toegespitst. Dat kunnen we vanaf de nieuwe locatie beter inrichten. Hier komt een deel van de voorraad te staan en ik kan laten zien wat we allemaal te bieden hebben."

Hans is blij dat het nu zo ver is. "We wisten twee weken geleden nog niet wanneer we over zouden gaan. Dat is heel lastig, aangezien we middenin het uitleverseizoen zitten. Ik moest steeds van de ene naar de andere locatie rijden en dat kon ik niet heel lang meer volhouden. Afgelopen weekend hebben we voor het laatst op de oude locatie verkocht."

Kinderen ook enthousiast
Hans krijgt de nodige ondersteuning van zijn twee kinderen, die helpen waar het kan. "De kinderen zijn heel enthousiast en als ze op een beurs staan, sta ik versteld van wat ze al die jaren aan kennis vergaard hebben. Ze hebben dus toch heel goed geluisterd, dat is erg leuk om te zien."

De officiële opening in Biervliet zal op vrijdagmiddag 14 juni om 14:00 uur plaatsvinden. "De stap naar de nieuwe locatie willen wij graag samen vieren met de doop van een roos en een hapje en een drankje."

Vanaf vrijdag 19 april is Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek op het volgende adres gevestigd:

Paviljoenweg 6
4521 RD Biervliet

Gewijzigde openingstijden

vrijdagmiddag 13:00 – 17:00 uur
zaterdag gesloten
zondag 13:00 – 17:00 uur
maandag 09:00 – 13:00 uur
overige dagen (behalve zaterdag) eventueel op afspraak

Voor meer informatie:
Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek
Paviljoenweg 6
4521 RD Biervliet
06 12905085
[email protected]
www.bierkreek.nl