Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een vijver brengt veel extra leven en meer biodiversiteit"

Biologische vijverplanten nieuw bij Holsto Tuinen & Buitenleven

Tholen - Biologische vijverplanten, die ontbraken nog in het uitgebreide assortiment van Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst. Sinds een aantal weken zijn er meer dan 40 soorten biologische vijverplanten verkrijgbaar.

Een passende stap voor Holsto Tuinen & Buitenleven, het eerste biologisch gecertificeerde groencentrum van Nederland (sinds eind 2021). Brendan Adams, die samen met Evelien van Adrichem eigenaar is van het groencentrum, vertelt: "In Nederland lukte het niet om biologisch geteelde vijverplanten te vinden, daarom zijn we hiervoor uitgeweken naar Duitsland. Een vijver vinden wij een belangrijk onderdeel van een tuin omdat het veel extra leven en meer biodiversiteit brengt. Al het leven is afhankelijk van water en als je dat aan je tuin toevoegt, is dat qua biodiversiteit een heel grote aanvulling."

Het gaat om een gevarieerd aanbod, het vijverplantenassortiment bij Holsto bestaat uit meer dan 40 soorten. "Als we het doen, proberen we het goed te doen. We geven de voorkeur aan inheemse soorten, omdat die het beste in ons klimaat gedijen. Met dit aanbod bieden we de klanten een mooie variatie om een natuurlijk geheel samen te stellen. De eerste levering was echt een feestje, de planten waren zorgvuldig verpakt en zien er sterk en gezond uit."

Het afgelopen jaar zijn de nodige stappen gezet, geeft Brendan aan. "We verkopen sinds dit jaar alleen nog maar duurzame beplanting op ons groencentrum. We hebben geen reguliere planten meer in ons aanbod. Nu verkopen we alleen nog maar beplanting van het liefst biologische kwekers en het aanbod vullen we nog aan met duurzame kwekers, die niet gecertificeerd zijn, maar geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest zeggen te gebruiken. We willen uiteindelijk doorgroeien naar een 100% biologisch assortiment."

Voor meer informatie:
Brendan Adams
Holsto Tuinen & Buitenleven
Rijksstraatweg 12A
8121 PD Olst
0570 597846
[email protected]
www.holstotuinen.nl