Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
noviteiten met grote bloemknop

Seizoen snij-curcuma is weer van start

Deze week is het seizoen van de exotische snij-curcuma weer van start gegaan. De eerste bloemen zijn geveild op Royal FloraHolland, veiling Aalsmeer. Dit product staat ook wel bekend als de Siamese tulp, oftewel tulp van Thailand. Dat is het land waar de Curcuma oorspronkelijk in de jungle groeit.

Het seizoen van de snij-curcuma loopt van april t/m november, het product wordt inmiddels al voor het zesde jaar in het Westland geteeld door Villa Curcuma, de enige producent van Snij-curcuma in Nederland.

Het product wordt nu sinds twee jaar meer met het zomerseizoen in Nederland mee geteeld, zo wordt er veel energie bespaard, deelt Dean Zuidgeest. Samen met zijn broer Mike en vader André hebben ze een familiebedrijf in de bloemen: Villa Curcuma.

Het Westlandse sierteeltbedrijf is MPS A en MPS GAP gecertificeerd en zet met teelttechnische innovaties stappen in duurzaamheid. "Bijvoorbeeld door een extra isolatiescherm bovenin de kas. Ook maken we uitsluitend nog maar gebruik van natuurlijke vijanden tegen ziektes en plagen."


De Splendid (links) en de lichtroze Spirit (rechts) zijn twee noviteiten

Noviteiten
Er zijn acht soorten snij-curcuma, met twee speciale soorten, namelijk de Spirit en Splendid, dit zijn de nieuwste soorten. Deze twee noviteiten onderscheiden zich door het formaat, de bloemknop is aanzienlijk groter, vertelt Dean. "Alle beste sorteringen van de snij-curcuma zijn te herkennen aan het merklabel Decorum. De snij-curcuma is razend populair en wordt vooral veel gebruikt als eyecatcher in veldboeketten. De bloem is drie tot vier weken houdbaar en het is belangrijk dat de exotische bloem niet in de koeling terechtkomt, de bloemen moeten namelijk boven de 12ºC blijven."

Voor meer informatie:
Villa Curcuma
dean@villacurcuma.com
www.villacurcuma.com

Publicatiedatum: