Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Geen bloem die zoveel kan zeggen zonder woorden als de roos”

Meijer Roses is een familiebedrijf waar al 50 jaar rozen worden gekweekt. Ze zijn gespecialiseerd in de kweek van de grootbloemige Avalanche rozen. Om aan de hoge verwachtingen van klanten te voldoen, worden de rozen elke dag op twee momenten geknipt onder de beste omstandigheden en meer dan vier keer gecontroleerd, voordat ze worden verkocht.

René Stokman vertelt in onderstaande blog meer over het bedrijf en de kweek van de rozen.

Wanneer men het bedrijf binnenstapt merk men dat er een ontspannen sfeer hangt. Meijer Roses's werkwijze is gaan voor kwaliteit en presentatie. Er wordt veel aandacht en tijd gestoken in de roos, zodat de klant een goede bloeibeleving ervaart. Het Avalanche type roos leent zich hier goed voor. Zij zeggen zelf daarom ook niet voor niets: “Geen bloem die zoveel kan zeggen zonder woorden als de roos.”

Er worden veel takjes uit het gewas gehaald die niet aan de maatstaven voldoen. Deze groei wordt niet extra gestimuleerd, waardoor er rust in het gewas blijft zitten. Dit doen ze om zoveel mogelijk energie naar die ene goede roos te krijgen. Dit geeft als resultaat dat je grotere en zwaardere takken krijgt en ze een lang vaasleven hebben. De natuur heeft de tijd nodig om iets te maken zoals het bedoeld is. De rozen laten ze daarom zo lang mogelijk op de plant staan voor het beste bloeiresultaat.

Bij Meijer Roses ligt de focus op de kwaliteit en houdbaarheid. Het opengaan van de bloem is de ervaring en emotie die de consument zoekt. Het vaasleven van de bloemen wordt daarom in een speciale ruimte nauwlettend in de gaten gehouden.

Wanneer ze een nieuw gewas uit willen proberen, wordt deze eerst onderzocht aan de hand van een aantal criteria. Ze hebben een eigen research en development afdeling die zich hiermee bezig houdt. Deze projecten worden nauwkeurig uitgevoerd en kunnen soms wel 3 tot 5 jaar duren.

Voor meer informatie:
Meijer roses
Hoefslag 11
Pijnacker
Tel: +31 15 369 42 42
[email protected]
https://meijerroses.com

Publicatiedatum: