Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roses Forever in de prijzen op internationale rozenwedstrijden in Monaco en Frankrijk

De Deense rozenveredelaar Roses Forever heeft goud gewonnen tijdens de zevende jaarlijkse International Rose Trials in de Princess Grace Rose Garden in Monaco. Ook viel de Deense veredelaar in de prijzen tijdens de 16e Grand Prix de la Rose in Parijs. "Dit voorjaar regende het medailles bij ons", vertelt Rosa Eskelund. "We vinden het een grote eer en het helpt ons om nieuwe licentiehouders aan te trekken. Zo hebben we recentelijk een aantal licentieaanvragen ontvangen van Duitse kwekers."


Het ras Orange Sunrise won goud tijdens de International Rose Trials in Monaco

De zevende jaarlijkse International Rose Trials in Monaco worden georganiseerd door de Friends of the Princess Grace Rose Garden Association en het ministerie van Department of Urban Amenities. De criteria op basis waarvan planten vergeleken worden, worden gesteld door de World Federation of Rose Societies (WFRS). In deze competitie beoordeelde een internationale jury de kwaliteit, gezondheid, geur en esthetische aantrekkingskracht van 75 tuinrozenrassen.

Gouden medaille
Roses Forever won een gouden medaille in de categorie 'Hybrid Tea' met hun Orange Sunrise ras. Rosa is in haar nopjes: "Het is de eerste keer dat we goud hebben gewonnen tijdens deze competitie. De gouden medaille wordt alleen toegekend aan een roos die in alle categorie├źn hoog scoort: algemene indruk, gezondheid, bloemkwaliteit en geur. Dit ras won dankzij de grootbloemige roos en de licht geurende bloemen."

Het ras Orange Sunrise staat ook wel bekend als de Herman Salling Plant 'n' Relax. Rosa: "De roos is ontwikkeld ter ere van Herman Salling, een beroemde Deense zakenman, en werd in 2022 gedoopt door Karin Salling in Aarhus. De roos heeft een donkergroen blad, is glanzend en dik en heeft daarmee iets leerachtigs. Het blad contrasteert mooi met de grote zalmoranje bloemen. In het buitenland wordt dit ras verkocht onder de naam Orange Sunrise."


Rosa Eskelund met Karin Salling tijdens de doop van de roos van Herman Salling

Grand Prix de la Rose
Ook won Roses Forever de eerste prijs in de Grand Prix de la Rose in Frankrijk die wordt georganiseerd door de SNHF France National Horticultral Society. Deze wedstrijd vond plaats in zeven Franse parken in verschillende klimaatzones. Twee jaar lang werden de rozen beoordeeld door experts. In Parijs won de Royal Estelle van Roses Forever in de categorie Floribunda. Rosa: "Gezien de strenge criteria is het bijzonder dat we een prijs ontvangen van het Franse ministerie van Landbouw."


Rosa Eskelund en Harley Eskelund ontvangen de eerste prijs in de categorie Florabunda.

Categorie gezondheid
"Royal Estelle heeft (ook) donkergroene bladeren en de grote bloemen die helemaal opengaan zijn bijvriendelijk," aldus Roas. De roos is vernoemd naar prinses Estelle van Zweden. Dit ras is geplant in verschillende rozentuinen in Zweden, waaronder in de gloednieuwe rozentuin van Kalmar." Toch is het niet de eerste keer dat Roses Forever deze prijs wint. Er werd ook al een prijs gewonnen met het Royal Diva ras.

De Royal Estelle Plant 'n' Relax

Voor meer informatie:
Rosa Eskelund
Roses Forever
Tel: +45 51 57 19 90
[email protected]
www.roses-forever.com

Publicatiedatum: