Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijsuitreiking keuring ‘Amaryllis’ tijdens jaarlijkse vakbijeenkomst

Tijdens de jaarlijkse vakbijeenkomst is weer een hele reeks prijzen uitgereikt voor Amaryllis.

De eerste prijs voor de Amaryllis Grootbloemig Snij Enkel 2024 is toegekend aan Amaryllis 'Pleasure', ingezonden door NL Van Geest B.V. uit 's-Gravenzande. De jury was unaniem in haar beslissing en prees de prachtige Amaryllis voor zijn opvallend heldere en pittige kleuren.

De eerste prijs voor de Amaryllis Grootbloemig Snij Dubbel 2024 is toegekend aan de Amaryllis 'White Symphony', gekweekt door Amaranthos Flowers uit Bleiswijk. Deze prachtige Amaryllis valt op in elk boeket, doordat hij mooi gevuld is. Met zijn romantische ronde vorm voegt de 'White Symphony' elegantie toe.

In de categorie Amaryllis kleinbloemig Snij 2024 is één prijs voor dubbel en enkel uitgereikt. De winnaar dit jaar is Amaryllis 'Picasso' van Ende Flowers B.V. uit Maasdijk. De gepoederde tekening van deze Amaryllis valt bij de jury in de smaak. De jury is vooral onder de indruk van een boeket met een groot aantal kelken van deze bloem.

Voor de Amaryllis op pot zijn twee prijzen uitgereikt: een prijs voor de Amaryllis Pot Enkel 2024 en een prijs voor de Amaryllis Pot Dubbel 2024. De Amaryllis 'Costa Blanca' van kwekersvereniging Floralia is erg compleet bevonden door de jury. De mooie stevige stelen en vele bloemen maken de 'Costa Blanca' een waardige winnaar in de categorie Amaryllis Pot Enkel 2024.

De naam zegt het eigenlijk al. De winnaar van de Amaryllis Pot Dubbel 2024 is Amaryllis 'Doublet'. Ook deze Amaryllis op pot is gekweekt door kwekersvereniging Floralia. Met zijn aparte vorm is de 'Doublet' erg fotogeniek. De bloemblaadjes maken een bijna golvende beweging, wat elke keer als je er naar kijkt voor verrassingen zorgt.

De Keukenhof Vakprijs Amaryllis 2024 is uitgereikt aan de Amaryllis 'Velvet Nymph' van Gebr. Van Velden uit 's-Gravenzande. De bloem glanst, de tekeningen zijn mooi. De vernieuwde vorm en de heldere rode kleur maken 'Velvet Nymph' tot een waardige winnaar.

De Keukenhof Standprijs Amaryllis 2024' gaat naar kwekersvereniging Floralia. Floralia heeft een grote verscheidenheid aan Amaryllissen. De liefde voor deze bloem is overduidelijk aanwezig in de topkwaliteit van de producten.

De Amaryllisshow is in Keukenhof te zien tot en met 12 mei.

Publicatiedatum: