Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers trekheesters en zomerbloemen samen op bezoek bij Mediaverdi

Op vrijdag 15 maart organiseerde de landelijke commissie Trekheesters van Glastuinbouw Nederland en de Cultuurgroep Zomerbloemen van LTO Bomen Vaste planten en Zomerbloemen voor het eerst een gezamenlijke bijeenkomst. Beide groepen hebben veel gezamenlijke uitdagingen en overeenkomsten, vandaar dat zij elkaar meer op gaan zoeken om overeenkomstige zaken beet te pakken. Deze bijeenkomst was daar de eerste aanzet toe.

Tijdens de informatieve bijeenkomst waren zo'n 40 kwekers te gast bij trekheester- en anjerkwekerij Mediaverdi van Johan Buis, voorzitter van landelijke commissie Trekheesters. Deze moderne teeltlocatie met indrukwekkende nieuwe sorteermachine was het bezoeken meer dan waard, deelt Jasper van Diemen van Glastuinbouw Nederland in een verslag. De middag en avond werd mede mogelijk gemaakt door Kas als Energiebron in de vorm van een energiediner, waarbij Arca Kromwijk van de WUR de deelnemers meenam in alternatieve vormen van verwarmen. Ook was er aandacht voor het glastuinbouwverhaal goed vertellen en certificeringen.

Publicatiedatum: