Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
piekseizoen van start bij Oppotbedrijf.nl

"Het zijn lange dagen én weken"

Tholen - Het seizoen is bij Oppotbedrijf.nl weer van start gegaan. Zoals vanouds is het voorjaar de drukste tijd van het jaar en worden er lange dagen en lange weken gedraaid. "Alle ploegen zijn non stop aan het werk, ik doe de planning en af en toe spring ik bij waar de nood het hoogst is."

Die nood is hoog, want het problemen van het handentekort is chronisch. Met ups en down natuurlijk, want in de zomer slaat de pendule bij Martin Vermeer, die met Oppotbedrijf.nl al een kwart eeuw kwekers in het Westland en ver daarbuiten ontzorgt, de andere kant uit.

We spreken de man op locatie bij een coniferenkweker. Deze wil een 80.000 stuks opgepot hebben, ongeveer 1 ha vol. "Dit soort klussen doen wij regelmatig", weet Martin. "We zijn er een paar dagen of misschien een week mee bezig, en dan kan deze ploeg weer door."

De te verrichten werkzaamheden veranderen in de kern niet veel: bark afstrooien, vullen, labelen, uitzetten en wijder zetten zijn min of meer de vaste nummers. Het printen van het plantenpaspoort is er de afgelopen jaren steeds vaker bijgekomen, met name omdat de Engelse markt dat tegenwoordig eist.

Piekseizoen
Het piekseizoen ging een week of twee geleden van start en houdt qua drukte aan tot en met juni. Tegen die tijd is er geen sprake van een tandje minder, soms moeten klanten noodgedwongen een weekje wachten. Naast alle seizoensgerelateerde producten gaan immers ook de tropische kamerplanten, de phalaenopsis, artikelen als yucca's en andere stammetjes, gewoon door.

Voor meer informatie:
Oppotbedrijf.nl
Honderdland 516
2676 LV Maasdijk
T: 06-53647897
info@oppotbedrijf.nl
www.oppotbedrijf.nl