Telersvereniging Sweet Kisses verkent Scandinavische markt

Tholen - De periode voor Valentijnsdag is voor de leden van telersvereniging Sweet Kisses een drukke en leuke tijd. Ondanks het het feit dat de primula's, die onder dit merk in de markt gezet worden en ook bekend staan als "winterbloeiers", volop in productie zijn, vonden de kwekers toch nog gelegenheid afgelopen week de Zweedse en Deense markt te vereren met een marktbezoek.

Het doel van het marktbezoek was om de positie van kamer- en tuinplanten op deze markt beter te leren kennen. Door de Scandinavische keten goed te begrijpen en goed op de hoogte te zijn van lokale ontwikkelingen, trends en de groeimogelijkheden die er zijn, hoopt men deze markt zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Vijf leden van de groep zijn afgereisd naar Denemarken, waar ze in alle vroegte een bezoek brachten aan de Copenhagen Markets onder begeleiding van Dirk den Dulk van H.E. Jensen Import. Ook, zo laat Jannelieke Boot, bij de groep verantwoordelijk voor de marketing, weten, heeft de Nederlandse ambassade de groep er geïnformeerd over de economische ontwikkelingen in de regio, zoals de hoge inflatie.

Vervolgens vervolgde de reis naar Malmö, Zweden, waar Xander van Reisen, managing director Noviflora in Zweden, de kwekers rondleidde door het gloednieuwe distributiecentrum in Helsingborg. Dit distributiecentrum is gebouwd om het logistieke netwerk van Noviflora in Zweden te versterken. Daarnaast waren er tijdens deze trip diverse afspraken met o.a. inkopers van verschillende tuincentra (Billigblomst, Plantorama, Blomsterlandet, Plantagen, Gamst Blomster) en bouwmarkten (Bauhaus, Hornbach, ICA MAxi). Het was een druk programma met veel leerzame en interessante bezoeken.

Goed om te zien dat ondanks de uitdagende start van het jaar voor bloeiende producten vanwege weersomstandigheden, zoals kou en sneeuwval, het aanbod Sweet Kisses zo goed vertegenwoordigd was. Ook was het opvallend dat de aandacht voor duurzaamheid bij de Scandinavische consument toeneemt, hoewel dit nog niet doorslaggevend is bij aankoopbeslissingen.

Sweet Kisses
Telersvereniging Sweet Kisses is een samenwerking tussen veredelaar Schoneveld Breeding en de zes kwekers SV.CO, Gevers Planten, Ammerlaan-Sosef, Loos Plants, Berkhout Plants en Gebr. Grootscholten. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan kwaliteit, product- en conceptontwikkeling van de Primula obconica’s.

Voor meer informatie:
Sweet Kisses+
https://sweetkisses.eu/


Publicatiedatum:
Auteur:
©


FreshPublishers © 2005-2024 BPnieuws.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven