Met die kop boven zijn felle opiniebijdrage trekt historicus Hans van der Horst op opinieplatform Joop de aandacht. Hij reageert op de Westlandse weigering om mee te werken aan de spreidingswet. In zijn stuk haalt hij ook de glastuinbouw er bij, waarmee met hulp van arbeidsmigranten 'grote welvaart' is gerealiseerd. Lees hier zijn opiniestuk.

In het maatschappelijk debat krijgt de sector, en in dit geval de Westlandse sector, er weer flink van langs. Ook op de radio. Ondanks verwoede pogingen vanuit diezelfde sector, ook op dit kanaal, om juist ook de andere kant te laten horen. De kritiek is hard, maar er de oren voor sluiten brengt de sector niet verder.

Op de Aardbeiendag gaf voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland ook aan ook met de felste criticasters in gesprek te blijven. Als voorbeeld noemende ze milieuorganisatie PAN. “Wij zijn niet die gifspuiters”, was Adri stellig. “Het zullen niet onze vrienden worden, maar dat verhaal moet eruit.” Bovendien een verhaal wat volgens Adri regelmatig ‘kant noch wal raakt’.