De Opackgroup helpt UNICEF om kinderen in Ivoorkust onderwijs te bieden via het innovatieve project Plastic Bricks. Door plastic te recyclen worden bouwstenen voor klaslokalen gemaakt. Het bedrijf draagt middels een bijzondere donatie bij aan UNICEF Business Buddies; bedrijven die dit duurzame ontwikkelingswerk internationaal ondersteunen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen weekend bij het jubilerende dochterbedrijf Oerlemans Plastics werd de cheque met het eindbedrag van €19.855,- overhandigd.

Ambassadeur Jan Marijnissen van Unicef (l) ontvangt de cheque van Opackgroup eigenaar Joan Hanegraaf (foto Bart Stoutjesdijk)

UNICEF Business Buddies is een concept dat bedrijven met het werk van UNICEF verbindt. “We zijn superblij met de bijdrage van de Opackgroup”, aldus Jan Marijnissen van UNICEF Nederland. “Dankzij de steun van Nederlandse bedrijven zoals deze verpakkingsproducent zorgen we ervoor dat meer kinderen in Ivoorkust naar school kunnen, en dat tegelijk andere problemen in het land worden aangepakt.”

Het project Plastic Bricks stimuleert niet alleen onderwijs voor meer kinderen in Ivoorkust. Er wordt ook gewerkt aan een beter milieu. Ivoorkust heeft namelijk een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic afval. UNICEF laat een deel hiervan recyclen tot plastic bouwstenen, waarmee schoollokalen worden gebouwd. Op dit moment gaan er 1,6 miljoen kinderen in Ivoorkust niet naar school. Dankzij de bijdrage van de Opackgroup kunnen meer kinderen onderwijs volgen.

Voor meer informatie:
Oerlemans Packaging
+31 (0)416 358 100
info@oerlemanspackaging.nl
www.oerlemanspackaging.nl