Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belang van bloemen, bomen en planten onderstreept met feiten en cijfers

Naar aanleiding van het jaarlijkse ledencongres presenteerde AVBS, sierteelt- en groenfederatie, donderdagavond 7 december een brochure met feiten en cijfers over de Vlaamse sierteelt en groenvoorziening.

Die brochure draagt de titel ‘Van pluk tot geluk’, omdat bloemen en planten sterk bijdragen aan het welzijn van mensen, in het bijzonder in stedelijke omgevingen, maar ook in elke omgeving: huiskamer, ziekenhuiskamer, werkplaats,….

Voorzitter Erik Boterdaele van AVBS onderstreepte dat tegen 2050 70% van de wereldbevolking in een stad zal leven. “Dat betekent dat onze omgeving steeds meer overheerst zal worden door beton en minder door velden en bossen. Meer inzetten op functioneel en doordacht groen wordt dus een must. En daarvoor hebben we professionele plantenkenners nodig: ontwerpers, telers, aanleggers en verzorgers.”

Hij werd daarin bijgetreden door Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens, die stelde dat voedselproductie noodzakelijk is, want mensen moeten 3x per dag eten. Hij voegde daar aan toe dat hetzelfde ook geldt voor bloemen, planten en bomen. “Je kan ze over het algemeen niet eten, maar eigenlijk passen ze even goed onder de noemer levensmiddelen. Ze zijn nodig voor het mentaal welzijn van mensen, en ook voor hun fysieke gezondheid en die van onze planeet.”

De genoemde feiten en cijfers worden verder onderbouwd in de brochure ‘Van pluk tot geluk’. Je kan ze downloaden op www.avbs.be/publicaties/van-pluk-tot-geluk.

Bron: AVBS

Publicatiedatum: