"Deze folie versnelt de plantengroei met ongeveer 20%"

Vink König Deutschland biedt sinds kort LLEAF polycarbonaatfilm aan. Daarmee is het mogelijk om planten sneller te laten groeien.
"Deze folie versnelt de plantengroei met ongeveer 20%", vertelt het team van Vink König.


De gekleurde folie is goed te zien in de kas.

De folie van het Australische bedrijf LLEAF (Luminescent Light Emitting Agricultural Films) bevat een gepatenteerde kleurstof die het kleurenspectrum verandert bij blootstelling aan zonlicht. Het polycarbonaatfilm verandert een deel van het groene licht in extra rood licht, dat planten gebruiken om celenergie te produceren in de fotosynthese. Extra rood licht zorgt ervoor dat planten sneller groeien, wat de winstgevendheid en efficiëntie van de kasteelt en indoor farming verbetert. De folie reflecteert ook rood licht, waardoor het interessant is voor de constructie van zonnepanelen.

"Het groeiversnellende effect van de folie is bewezen voor een grote verscheidenheid aan groene planten zoals sla, komkommers, tomaten, basilicum, paprika's, aubergines, Aziatische groenten, aardbeien of cannabis. De folie wordt tussen de zon en de plant geplaatst en kan eenvoudig worden geïnstalleerd," zegt Hubertus von Henninges van Vink König Deutschland.

"Het kan worden gebruikt in kassen met of zonder zonnepanelen, algenkweek, indoorteelt en vele andere toepassingen. De techniek van LLEAF maakt aangepaste zonlichtspectra mogelijk. Dat heet "sunlight engineering" en resulteert in verschillende positieve resultaten als seizoensveranderingen voor vruchtvorming buiten het seizoen of op nieuwe locaties."

LLEAF's COO Chris Wilkins: "De techniek maakt het mogelijk om kasplastic zich te laten gedragen als een LED-lamp door extra rood licht uit te stralen in de kas. Dat licht gebruikt de plant om cellulaire energie te produceren."

Voor meer informatie:
Hubertus von Henninges
Vink König Deutschland GmbH
Tel.: +49 202 317711940
hubertus.vonhenninges@koenig-kunststoffe.de
www.folien-zentrum.com

LLEAF
4 Cornwallis Street
Eveleigh, NSW 2015 AU
Tel.: +61 478 721 982
www.lleafgrow.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.