"Met dit systeem is het mogelijk om duizenden lampen in één seconden aan te sturen"

Telers weten heel goed welk type licht hun planten in verschillende groeifases nodig hebben, maar hebben vaak niet de mogelijkheid om de belichting in kassen goed te regelen. Met het nieuw ontwikkelde CultiMesh systeem kan het lichtsysteem worden verbeterd. Met het systeem kan het lichtspectrum en de lichtintensiteit op elk gewenst moment worden aangepast. Stuurbaar verrood, blauw of wit licht voor een betere werkomgeving voor de planten of werknemers kan geregeld worden met Food Autonomy Toplights, aangevuld met CultiMesh.

Het licht snel en eenvoudig te regelen
"We voorzien in de behoefte van telers om lampen eenvoudig en snel te bedienen met een betaalbare draadloze oplossing," zegt Anita Zelnik van Food Autonomy. CultiMesh vertegenwoordigt een draadloos platform dan onlangs is geïntroduceerd door het Hongaarse bedrijf Food Autonomy. Dat bedrijf staat al bekend om zijn belichtingsoplossingen voor de tuinbouw met Flexi-Grow en LEDFan Toplights. Anita, de Senior Product Manager, legt uit dat CultiMesh interessant voor telers is omdat de installatie goedkoop is en er geen uitgebreide bekabeling nodig is. Daarnaast zijn er functies die telers kunnen helpen om hun werk beter te doen.

Beheer duizenden lampen in seconden
CultiMesh is ontwikkeld in samenwerking met telers, die het systeem uitvoerig hebben getest. Met dit systeem is het mogelijk om duizenden lampen in enkele seconden aan te sturen. Via een klimaatcomputer kunnen telers alles vanuit één centraal apparaat bedienen. De lampen maken gebruik van een draadloos besturingsprotocol. "Snelheid en betrouwbaarheid zijn cruciaal, vooral voor telers die direct op het elektriciteitsnet zijn aangesloten en bijdragen aan netbalancering." Het systeem kan daarnaast gegevens verzamelen en vastleggen over de lampprestaties, meldingen versturen over mogelijke storingen met de precieze locatie en wekelijkse rapporteren leveren.

Tweezijdig communicatieplatform
Volgens Anita gaat CultiMesh verder dan het draadloos dimmen van lampen. Het is een tweerichtingscommunicatieplatform dat nieuwe mogelijkheden biedt voor dynamische belichting en andere geautomatiseerde activiteiten in kassen. Met behulp van draagbare tags kunnen bijvoorbeeld spuitrobots worden gevolgd en gemonitord of kan de belichting automatisch worden aangepast om het witgehalte te verhogen. Daarmee kan het comfort van werknemers in hun werkgebied verbeterd worden en geoptimaliseerd worden voor plantengroei wanneer werknemers afwezig zijn.

Het team van Food Autonomy presenteerde CultiMesh op de GreenTech.

Meer functies
Het team van Food Autonomy is vastbesloten om het CultiMesh systeem voortdurend te verbeteren en is van plan om binnenkort nog meer functies te introduceren. Anita concludeert: "Met dit systeem is er een groot potentieel om indoorteelt efficiënter te maken dan ooit tevoren. Door voortdurend technisch onderzoek uit te voeren en samen te werken met telers, energie-experts, elektriciteitsnetwerkproviders en klimaatcomputerbedrijven, zullen we doorgaan met het ontwikkelen van de best mogelijke oplossingen voor tuinbouwinstallaties."

Voor meer informatie:
Food Autonomy
www.foodautonomy.org
info@foodautonomy.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.