Kwekerij Jan van der Knaap investeert in tweetal nieuwe elektrotrekkers

Kwekerij Jan van der Knaap heeft geïnvesteerd in twee nieuwe Spijkstaal 301 elektrotrekkers. Sander Zuidgeest, mede-eigenaar van Steenks Service, overhandigde de sleutels aan Jan van der Knaap. Hiermee kiest Kwekerij van der Knaap voor de optimalisatie van het interne transportsysteem met als doel arbeidsbesparing.

Optimalisatie intern transportsysteem
Kwekerij Jan van der Knaap is gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment seizoensproducten. De handel verloopt tot dusver goed, maar Jan van der Knaap geeft aan dat arbeid tegenwoordig moeilijk is in te vullen. ‘Het is tijdens de piekperiodes moeilijk om goed personeel te vinden. Ook voor het vinden van vast personeel is het moeilijk’, aldus Jan.

Kwekerij van der Knaap probeert dit probleem op te lossen middels arbeidsbesparing. Er wordt ingezet op automatisering en optimalisatie van het interne transportsysteem. Hier zijn in theorie veel mogelijkheden voor. Alleen Jan geeft aan dat automatisering in de praktijk geen 1-2’tje is: ‘Dit komt door 2 factoren. De eerste is ons brede assortiment. De tweede is de klantwens. Klanten vragen namelijk om een divers aanbod van kwalitatieve producten op 1 kar. Dit betekent dat wij flexibiliteit nodig hebben en dat wij tientallen sorteringen hebben waardoor wij bijvoorbeeld niet aan de slag kunnen met een vast intern transportbandensysteem’.

‘Om de flexibiliteit te behouden en het interne transport te optimaliseren hebben we gekozen om te investeren in twee nieuwe Spijkstaal 301 elektrotrekkers. Deze elektrotrekkers werken makkelijk, snel en zijn een verlichting voor het personeel. Het belangrijkste is dat er minder personeel nodig is om de karren te verplaatsen naar de schuur. Een bijkomend voordeel is dat het werk voor de huidige medewerkers ook lichter wordt. Zij hoeven nu geen zware karren meer naar de schuur te duwen’, aldus Jan. De elektrotrekkers zijn voor Kwekerij van der Knaap een win-win situatie. Het bespaart en verlicht de huidige arbeid.

Spijkstaal 301 elektrotrekkers
Kwekerij van der Knaap heeft gekozen voor 2 Spijkstaal 301 elektrotrekkers. ‘Dit zijn statrekkers die geschikt zijn voor het vervoeren van zware lasten tot 1.500 kg. Deze trekkers zijn enorm wendbaar en het is eenvoudig op- en afstappen. Hierdoor werken ze ideaal in de kas en kunnen ze makkelijk op het betonpad keren’, aldus Sander Zuidgeest. De elektrotrekkers hebben een speciale trekhaak en kunnen zowel Deense karren als Veiling karren verplaatsen. ‘Het leuke van deze order is dat we ook het logo van Kwekerij van der Knaap op de trekkers hebben gemaakt’. Dit is volgens Sander een leuke personalisatie van de elektrotrekker.

Klik hier voor een video

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
Tel.: +31(0) 174 510 266
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.