Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roland Bakker fietst naar Santiago de Compostella voor het goede doel

Op 1 september 2023 is het zover: fietsvrienden Roland en Jelle stappen dan op de fiets om te beginnen met hun tocht naar Santiago de Compostella. Dat is een lang gekoesterde wens. Ze gaan dat doen ter bezinning, voor de lol en om een goed doel te ondersteunen, vertelt Roland, die in het dagelijks leven werkzaam is als inkoper bij Hortilife.

Het goede doel is Pan de Vida. Pan de Vida, dat betekent ‘Brood dat leven brengt’ en wil kansarme kinderen in Peru een hoopvolle toekomst geven en hen voorzien van gezonde voeding, schoolspullen, studiebeurzen en overige materialen die het welzijn van de kinderen bevorderen.

"Op een mooie Pinksterdag... in 2007... Afgesproken bij vrienden in Friesland. Het regende pijpenstelen. Aan het einde van de ochtend eens bedacht, wat we met dit druilerige weer zouden kunnen ondernemen. Er was iets met fietsen in Bolsward. Het bleek de Fietselfstedentocht te zijn. Een tocht van 235 kilometer. Lekker met dit weer. Er wordt gekscherend geopperd om volgend jaar ook mee te doen. Tuurlijk... doen we. Blijkt in januari, dat er daadwerkelijk kaartjes zijn geregeld... Dat wordt trainen dus. It giet oan.

Na één tocht besluiten we de Elfstedentocht jaarlijks te fietsen. Elk jaar komen we tijdens deze tocht door het dorp Sint Jacobiparochie. Blijkt de plaatselijke kerk het startpunt te zijn van de meest Noordelijke route van Nederland naar Santiago de Compostella. En weer wordt er wat geroepen... Zullen we eens naar Santiago de Compostella fietsen...? Tuurlijk... doen we. Inmiddels is het bijna zover, ruim 2500 kilometer te gaan. Net zo goed getraind als voor de Elfstedentocht... It giet oan!"


In actie voor een proeftuin

Eén van de pijlers van Pan de Vida is Zelfvoorzienend Peru. In dat kader heeft in juni de vervolgtraining van Foundations for Farming plaatsgevonden. Hier werden meer dan twintig projectleiders van Pan de Vida getraind om op een duurzame manier kleinschalige landbouw te bedrijven. Het doel is om op korte termijn verschillende proeftuinen te starten. Op de langere termijn is het de bedoeling, dat de opbrengst van zo'n tuin ten goede komt aan het bijbehorende kinderrestaurant. Het gemiddelde bedrag dat nodig is om zo'n proeftuin te realiseren is ongeveer € 5.000,-.

Voor inkoper in de glastuinbouw Roland uit Deventer en rijschoolhouder Jelle uit Mantgum was het sommetje toen snel gemaakt: een tocht van ruim 2.500 km met 2 personen à € 1,- sponsoring per gefietste km = 1 proeftuin. Dat is dus het goede doel waarvoor de fietsvrienden op de pedalen gaan.

Doneren kan hier.

Voor meer informatie:
Roland Bakker
Hortilife
[email protected]

Publicatiedatum: