Perennial Power lanceert eigen boek op vakbeurs

Kinderboek over vaste planten overhandigd aan kinderburgemeester

Op 24 augustus 2023 hebben Babette en Maxime het eerste kinderboek "Hoor jij ze ook...?" aangeboden aan de kinderburgemeester Yfke Stolker van gemeente Alphen aan de Rijn. Dit vond plaats tijdens de najaarseditie van vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt. Het kinderboek is een initiatief en uitgave van Stichting Perennial Power, een collectief van vaste plantenkwekers dat actief de vaste plant promoot. Het boek heeft als doel jong en oud te inspireren om meer groen in de tuin te gebruiken en de schoonheid van vaste planten te laten zien. Op de beurs was dit boek één van de 14 bezoekersfavorieten.


Fotocredits: Perennial Power

Van tegeltuin naar bijen- en vlinderparadijs
In het boek wordt kennisgemaakt met zeven vaste planten die aan de hand van de Nederlandse benaming worden voorgesteld. Eigenlijk stellen ze zichzelf voor, ze kunnen namelijk gewoon praten. Maar.. alleen kinderen kunnen het verstaan.

De personages Babette, Lisa en Maxime ontmoeten de planten en leren ze beter kennen via hun unieke eigenschappen. Ook krijgen ze uitleg over de verzorging, zien ze de impact van de seizoenen op hun tuin en ontdekken ze de positieve invloed van vaste planten op insecten en vogels.

Zouden zij net zo'n mooie tuin als opa en oma kunnen maken?


Fotocredits: Perennial Power

Kinderburgemeester
Yfke uit Boskoop, de nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn, ontving het eerste exemplaar. Yfke: “Ik vind het een leuk boek, vooral omdat de planten kunnen praten. En kinderen kunnen van dit boek leren hoe ze zelf hun tuin groener kunnen maken en dat vind ik heel belangrijk.” Als cadeau ontving ze ook alle zeven hoofdrolspelers voor haar eigen tuin.

Samenwerking
Wat als idee een aantal jaar geleden begon, is nu een tastbaar boek geworden voor kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. In het boek lees je dat de kennis, opgedaan door (groot-)ouders, op een speelse manier wordt doorgeven aan kinderen. Alles begint immers bij de basis. Daarom heeft Perennial Power met dit boek zich ook bewust geconcentreerd op de jongere generatie.

Het boek is geschreven door Joyce van der Bas-Walthaus, Jan-Willem Rotteveel en Sandra Balk. De illustraties zijn gemaakt door Liz Meester.


Fotocredits: Perennial Power

Perennial Power
De stichting bestaat uit bijna 60 vaste plantenkwekers en andere belanghebbenden die naast professioneel ook vaak persoonlijk een passie hebben voor vaste planten. Door deze passie actief te delen hopen zij informatie en inspiratie te bieden voor jong en oud en de wereld een stukje groener te maken.

Perennial Power heeft geen winstoogmerk en investeert vrijwillig in de gezamenlijke promotie om zo de vaste plant onder de aandacht bij de consument te brengen. Dit kinderboek is een mooi resultaat van deze duurzame samenwerking binnen een sector.


Fotocredits: Perennial Power


Fotocredits: Perennial Power

Bron: Stichting Perennial Power


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.