Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Orchidinfo.eu in de startblokken voor elfde editie Internationale Dag van de Orchidee

De orchidee komt van oorsprong uit Aziatische oerwouden en staat bekend als de koningin van het plantenrijk. Er zijn diverse soorten met volop variatie qua bloemvorm, kleur, groeiwijze en grootte. Orchideeën hebben vaak lastige botanische namen en vandaar dat er veel een volksnaam hebben gekregen die vaak verwijst naar de bloem. De bekendste zijn vlinderorchidee (Phalaenopsis), tijgerorchidee (Oncidium), viooltjesorchidee (Miltonia) en venusschoentje (Paphiopedilum). Soorten als Dendrobium, Cambria en Vanda hebben alleen een botanische naam. Hoe de orchidee ook heet, van de bloemen kun je haast eindeloos genieten.

Trend: orchideeënjungle
Een enkele potorchidee is al prachtig om in huis te zetten, maar tegenwoordig, zo weet Orchidinfo.eu, zie je steeds meer dat ze in een groepje bij elkaar worden gezet. Planten worden dan in een grote schaal geplaatst met verschillende soorten, al dan niet met wat mos bedekt.

7 september: Internationale Dag van de Orchidee
Sinds 2012 vindt jaarlijks op de eerste donderdag van september de Internationale Dag van de Orchidee plaats. De plant in al haar pracht en veelzijdigheid staat centraal. In 2023 valt deze dag op 7 september en heeft als thema ‘Schoonheid die blijft’.

Voor meer informatie, tips en inspiratie neem je een kijkje op www.orchidsinfo.eu

Fotocredit: Orchidinfo.eu

Publicatiedatum: