Jaarevent Greenport West-Holland op 9 juni 2023

Vrijdagmiddag 9 juni staat het zevende jaarevent van de Greenport West-Holland gepland. Het thema is "De betekeniseconomie: wat is onze impact?" 

De betekeniseconomie is een maatschappelijke ontwikkeling die uitgaat van de menselijke behoefte naar zingeving en betekenisvol handelen. Het is een transitie waarin bedrijven niet langer financiële waarde, maar menselijke behoefte voorop zetten. Welke kansen biedt dit voor ondernemers? En welke impact kan het tuinbouwcluster hebben op deze nieuwe betekeniseconomie?

Programma
Tijdens het Jaarevent wordt men verwelkomd door de voorzitter, gedeputeerde Meindert Stolk. Eén van die sprekers is Kees Klomp, lector betekeniseconomie aan de Hogeschool van Rotterdam. Klomp noemt zichzelf ‘Activist Researcher & Developer’ en ‘Uneconomist’ en heeft een uitdagende visie op de rol van het tuinbouwcluster binnen de betekeniseconomie.

Kees Klomp

Vanzelfsprekend geeft Greenport West-Holland ook ondernemers de ruimte. Zo is er een paneldiscussie met de genomineerden voor de themaprijs "Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen" van de Tuinbouw Ondernemersprijs: Pieter Boekestijn van Theelers, Sander van Kampen van Dutch Wasabi en Peter Klein van Biota Nutri aangevuld met Wouter Duijvesteijn van Beyond Chrysant.

Ook jongeren krijgen het podium tijdens het Jaarevent. Hoe kijken zij aan tegen de tuinbouw, en welke veranderingen zien zij? Aan het woord komen onder meer Nadia Olsthoorn (OK Plant) en Kayleigh Ammerlaan (Ammerlaan The Green Innovator).

Dagvoorzitter is Marijke Roskam. Marijke presenteerde al eerder edities van het Jaarevent. De inloop is vanaf 13.15 uur, het programma start om 14.00 uur en er is rond 16.00 uur een afsluitende netwerkborrel.


Marije Roskamp

Locatie
Het Jaarevent vindt dit jaar plaats in het World Horti Center op de Greenport Horti Campus Westland.
World Horti Center, Europa 1, 2672 ZX Naaldwijk

Aanmelden
Heeft men zich al eerder aangemeld voor dit Jaarevent, dan hoeft men zich niet opnieuw aan te melden. Als men zich nog niet heeft ingeschreven, wacht dan niet te lang. Greenport West-Holland heeft namelijk al zo goed als 200 aanmeldingen ontvangen, en het aantal plaatsen is beperkt. Men kan zich hier aanmelden. 

Workshop "Digitale Weerbaarheid’ voor ondernemers
Voorafgaand aan het Jaarevent kan men deelnemen aan de gratis workshop ‘Digitale Weerbaarheid’, georganiseerd door het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en verzorgd door MKB Cyberadvies. Heeft men interesse in deze workshop, bezoek dan de website van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport.

Bron: Greenport West-Holland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.