Bekijk de workshop:

Mexico maakt zich sterk voor bescherming van kwekersrechten

Nederland is het land van herkomst van de meeste registraties van siergewassen in Mexico. Veel veredelaars zijn echter bezorgd over het gebrek aan handhaving van kwekersrechtbescherming in het land. Daarom heeft de Nederlandse Ambassade in Mexico samen met Naktuinbouw en Plantum NL een workshop georganiseerd om de Nederlandse kwekers te informeren over de inspanningen die de Mexicaanse autoriteiten (in het bijzonder SNICS, de Nationale Dienst voor Zaadinspectie en Certificering) momenteel ondernemen om hun systeem voor kwekersrechtbescherming te versterken.

De afgelopen jaren heeft de Ambassade van Nederland in Mexico nauw samengewerkt met Nederlandse en Mexicaanse belanghebbenden om de bescherming van kwekersrechten in de Mexicaanse sierteeltsector te verbeteren, en deze workshop maakt deel uit van deze inspanningen.

Tijdens de sessie presenteerde SNICS-directeur Leobigildo Cordova de strategieën, mechanismen en instrumenten die SNICS heeft ontwikkeld om de bescherming van kwekersrechten in Mexico te verbeteren.

Floregal
De heer Jan de Lange presenteerde Floregal, een nieuwe certificeringsregeling voor producenten die zich inzetten voor kwekersrechten en voldoen aan andere kwaliteits- en duurzaamheidscriteria.

Proefproject
Tot slot presenteerde SNICS een nieuw proefproject voor de certificering van rozenrassen, dat SNICS moet helpen om de vermeerdering en teelt van rozenrassen in Mexico beter te kunnen controleren en de bescherming van kwekersrechten van deelnemende kwekers te waarborgen.

Nederlandse veredelaars worden uitgenodigd deel te nemen aan dit proefproject, en veredelaars die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit proefproject worden aangemoedigd contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Mexico via MEX-LNV@minbuza.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.