Nationale Tuinweek 2023

De Nationale Tuinweek 2023, van 10 tot en met 18 juni, heeft als thema ‘de klimaatvriendelijke tuin’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week diverse activiteiten om mensen te inspireren om hun tuin, balkon, dak- of buurttuin zo klimaatvriendelijk te maken. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend (17 en 18 juni) waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.

Klimaatvriendelijk
Om een tuin zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken heeft tuinvereniging Groei & Bloei een tienpuntenplan gemaakt van activiteiten die je als tuinier kunt doen om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Nationale Tuinweek geeft de tuinvereniging ideeën via sociale media en website. Bijvoorbeeld om meer groen toe te passen (tegel eruit, plant erin!) en bewuster om te gaan met water in de tuin. Meer informatie over het tienpuntenplan vind je op www.groei.nl, Facebook (GroeiNL) en Instagram (@groei_en_bloei). Op het YouTube-kanaal van Groei & Bloei vind je volop praktische tuinvideo’s om je op weg te helpen.

Open Tuinenweekend
Tijdens het Open Tuinenweekend op 17 en 18 juni wappert bij ruim 1.000 leden van de tuinvereniging een ‘Groei & Bloei’-vlag in te tuin. Dat betekent dat hun tuinhekken voor iedereen geopend zijn. Zo ontdek je de mooiste groen paradijsjes van Nederland. In veel regio’s is er zelfs een speciaal routeboekje beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.

Fotocredit: tuinvereniging Groei & Bloei

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.