Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honderden orchideeën vormen decor tijdens Salone del Mobile in Milaan

Van 18 tot en met 23 april verfraaien honderden orchideeën het Nederlandse paviljoen Masterly, tijdens de internationale designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Masterly is de presentatie van Nederlands design en is gevestigd in het Palazzo Giureconsulti, op een steenworp afstand van de Duomo. Orchidee Nederland verzorgt de bloemenpracht.

De kracht van contrast
In het klassieke witte decor van het paleis trekken orchideeën (gearrangeerd door Sand en Spijker uit Delft) sterk de aandacht, en complimenteren de designstukken in de ruimte. Honderden orchideeën zijn verwerkt in maar liefst vier metershoge installaties met Elho bakjes en in arrangementen met klassieke Royal Delft porseleinen vazen. De presentatie van een rijk assortiment aan Phalaenopsis en exclusieve orchideeën geven het iconische Palazzo Giureconsulti kleur en leven.

Orchideeën en design: een perfecte match
Curator en initiatiefnemer van Masterly Nicole Uniquole: “Het concept van Masterly laat kunst en design zien. Van oudsher waren bloemkunstenaars een bron van inspiratie, dus de orchidee kan niet ontbreken bij Nederlands design. De moderne, elegante orchidee is als een sieraad met een verhaal voor je interieur.”


Palazzo Giureconsulti, credits: Nicole Marnati

Orchideeën voor Milaan
Omdat de orchideeën nog veel langer houdbaar zijn dan de week van de tentoonstelling, worden alle planten traditiegetrouw op de laatste dag van het evenement uitgedeeld. Dit is elk jaar een enorm succes. In groten getale komen inwoners van Milaan naar het uitdeelmoment om de orchideeën met open armen te ontvangen en thuis nog lang van na te genieten.

Masterly vindt plaats van 18 tot en met 23 april Palazzo Giureconsulti op het Piazza Mercanti in Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden op www.orchidsinfo.eu.

Bron en fotocredit: Orchidsinfo.eu

Publicatiedatum: