Bijeenkomsten Energiebesparingsplicht voor glastuinbouw vanaf 12 april

Het is mogelijk om aan te melden voor bijeenkomsten over de energiebesparingsplicht voor ondernemers en medewerkers in de glastuinbouwsector die wensen te weten wat de energiebesparings-plicht betekent voor hun bedrijf. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert drie bijeenkomsten op verschillende locaties op één online bijeenkomst, te beginnen op 12 april in Zwolle.

De energiebesparingsplicht, die verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen, geldt voor bedrijven met een jaarlijks energiegebruik per locatie vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (equivalent).

Die maatregelen hebben een terugverdientijd van ten hoogste 5 jaar. Vanaf 2023 is deze plicht van toepassing voor glastuinbouwbedrijven. Bedrijven met een energiebesparingsplicht moeten eens in de vier jaar rapporteren over de uitgevoerde maatregelen. Dit is de informatieplicht. Dit gebeurt aan de hand van de Erkende Maatregelenlijsten (EML). Bedrijven en instellingen die jaarlijks 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas(equivalent) of meer gebruiken én waarvoor het Rijk de milieuregels bepaalt, moeten voldoen aan de onderzoeksplicht.

Programma en locaties
Tijdens de bijeenkomst geven medewerkers van RVO een introductie over de energiebesparingpslicht. Daarna gaan zij in op de Erkende Maatregelenlijsten (EML), de informatieplicht en de onderzoeksplicht. Ook is er ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

  • Inloop vanaf 14:30 uur.
  • Het programma start om 15:00 uur.
  • Netwerkborrel - vanaf 17:30 uur is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Deze bijeenkomst is puur voor glastuinbouwbedrijven en wordt georganiseerd op onderstaande locaties. Klik op de link over de exacte locatie.

Meer informatie over de energiebesparingsplicht is hier bij de RVO na te lezen. 

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.