Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wout Kloek, Kloek Pallets:

"Als je zelf geen producent bent, kan export ISPM-15 pallets ellende opleveren"

Tholen - Pallets zijn een product die vrijwel in alle takken van sport worden gebruikt. Bovendien hebben ze door de jaren heen elke vorm van innovatie overleefd. Of het nu hout of kunststof pallets betreft, een magazijn is niet compleet zonder deze goederendrager. Bij Kloek Pallets kennen ze het belang van de pallet, waardoor oprichter Wout Kloek besloot zich hierin te specialiseren. "In het huidige landschap is het echter steeds belangrijker om een betrouwbare partner voor je klanten te zijn."

Kloek Pallets is dus opgericht door boerenjongen Wout Kloek. De ondernemer begon in de vroege jaren van het palletbedrijf met een trekker en een landbouwwagen, waarmee hij pallets van bedrijf naar bedrijf vervoerde, maar in de loop der jaren is het uitgegroeid tot één de grotere particuliere palletbedrijven van haar omvang in Nederland. Kloek Pallets zit op zo'n 4 hectare grond in Kampen, alwaar zij haar klanten, van AGF tot chemie tot aan sierteelt, over de gehele Benelux belevert in nieuwe en gebruikte pallets.

"Naast handelaar zijn wij namelijk ook zelf producent van pallets. Zo hebben we 3 volautomatische productielijnen voor nieuwe pallets en 2 sorteerlijnen voor de gebruikte. Bovendien verzorgen we ook de renovatie van kapotte pallets voor onze klanten. De verhoudingen hierin liggen op zo'n 65 procent nieuw en 35 procent gebruikt."

Dit feit dat het palletbedrijf naast handelaar ook producent is, zorgt er, zo stelt Wout, voor dat het bedrijf zich onderscheidt in huidige tijden. "Certificering en betrouwbaarheid worden steeds belangrijker voor bedrijven. Houten verpakkingen die geëxporteerd worden naar het buitenland moeten voldoen aan de eisen van ISPM-15. Wanneer het hout voorzien is van een ISPM-15 merkteken is het geschikt voor verzending over de hele wereld. ISPM-15 behandelingen van pallets, kisten en overige materialen mogen alleen gebeuren door gecertificeerde bedrijven in eigen beheer."

"Sinds 2005 beschikken wij over een aantal eigen droog/behandel-kamers en hebben wij de ISPM-15 certificering gekregen. Daardoor kunnen we, door middel van heattreatment, het hout geschikt maken voor export naar andere continenten. Je ziet in de markt veel handelaren die ISPM-15 pallets leveren, maar zelf geen producent zijn. Dit kan zorgen voor ellende bij de export. Omdat wij de droogkamers in eigen beheer hebben, zal dit bij onze producten dus nooit het geval zijn."

Daarnaast is er binnen de palletindustrie ook veel te doen om de EUTR, de Europese houtverordening om illegale houtkap tegen te gaan. "Ondanks het instellen van de Europese houtverordening en het intensiveren van de monitoring en handhaving, blijft de EU één van de grootste markten voor de wereldwijde handel in illegaal gekapt hout, maar bij ons wordt er zeer streng op toegezien dat alles volgens de gehanteerde overheidsregels verloopt. Alles wat onder de sancties van de EU valt, accepteren we niet als hout voor onze pallets. Het is voor ons een zeer belangrijk punt, omdat er in deze tijden veel om te doen is." Ten slotte is het bedrijf PEFC en TFC gecertificeerd.

Op deze manier wil het bedrijf haar gestage groei van de afgelopen tientallen jaren voort blijven zetten, en ook in de AGF-sector haar klantenbestand uitbreiden. "We zien dat alle takken van sport houten of plastic pallets nodig hebben, maar zeker in een altijd veranderende sector als AGF is het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Het is de reden dat we ons hebben voorgenomen altijd klaar te staan als de nood aan de man is. Snel kunnen schakelen als de klant extra pallets of reparatie vereist. Daardoor komen klanten terug en zijn we door de jaren heen op deze manier meer en meer een soort allround dienstverlener geworden."

Voor meer informatie:
Wout Kloek
Kloek Pallets
Eckertstraat 26
8263 CB Kampen
+31(0)383320756
[email protected] 
www.kloekpallets.nl