"Grey Tray - the sustainable way!"

Gerecycled plastic, dat is al jarenlang dé grondstof voor Desch trays. Tot nagenoeg 100% gerecycled materiaal afkomstig van de industrie zoals snij en stansafval, maar ook gerecycled plastic uit het interieur van afgedankte koelkasten. De grondstof is meestal polystyreen. Dat is een grondstof waarmee sterke en duurzame trays kunnen worden gemaakt door middel van het thermoform (thermovorm) procedé. In het verleden werd er veel gewerkt met een zwarte kleurstof (carbon black) om een uniforme uitstraling te krijgen. Tegenwoordig laten ze die kleurstof weg bij Recover grijze trays waardoor de grijze tray uitstekend gedetecteerd kan worden in recycling. "Over het algemeen zijn trays nog te groot voor geautomatiseerde recycling, maar ook bij recyclingbedrijven zien we positieve ontwikkelingen om trays via Near Infra Red (NiR) detectie uit de afvalstroom te selecteren."

Recycle Antraciet
Het meest basic product van de huidige serie grijze trays is op basis van Post Industrial (PIR) materiaal. Carbon Black als kleurstof wordt niet meer toegevoegd; de tray krijgt hierdoor een donkergrijze kleur in plaats van zwart. De kleur is niet uniform en varieert afhankelijk van het gerecyclede materiaal dat Desch aangeleverd krijgt. Deze tray is prima te recyclen maar niet NiR detecteerbaar.

Antraciet grijs word gebruikt voor Normpack® Trays, TrayC en op aanvraag voor packs en zaai- en verspeentrays.


Presentatietray Deens formaat 8 x 12 cm zonder bandjes Recover recycle grijs Bella Donna - Apartus 

Recover® recyle grijs
De tray die op basis van Post consumer (PCR) materiaal is gemaakt zoals bijvoorbeeld van de gerecyclede interieurs van koelkasten. Desch verwerkt het aangeleverde granulaat tot folie waarmee de trays door middel van thermovormen geproduceerd worden. De tray is dan van nature lichtgrijs en ook daar is een kleine fluctuatie in kleur mogelijk. De Recover tray is NiR detecteerbaar. Desch heeft met de Recover tray bovendien het CyclosHTP certificaat gekregen. Dat staat garant voor optimale verwerking bij de afvalverwerker. De Recover® tray is dan ook volledig recyclebaar. Het Recover materiaal wordt onder andere gebruikt voor Transporttrays zoals Normpack® en op aanvraag voor packs en vermeerderingstrays.


Presentatietray Deens formaat 8 x 12 cm zonder bandjes Recover recycle grijs Bella Donna - Apartus.

Recover is er ook in een PP (polypropyleen) variant en daar worden bijvoorbeeld spuitgiet sier- en kweekpotten en thermovorm bloempotten en containers van gemaakt. Ook de hangpot met waterbuffer Grow&Go® kan in Recover uitgevoerd worden. "Mooi, duurzaam én ook nog eens CyclosHTP gecertificeerd."


TrayC

TrayC
Via een retoursysteem ‘TrayC’ haalt Landgard (Duitsland) gebruikte trays terug bij retail ketens zoals bouwmarkten, tuincentra en cash & carry’s. De TrayC trays worden op een centraal inzamelpunt gesorteerd voor hergebruik of recycling. Indien hergebruik niet meer mogelijk is, worden de trays gerecycled en de daaruit verkregen grondstof wordt dan weer verwerkt tot nieuwe TrayC producten. De TrayC-range van Desch is geheel gemaakt van Post industrial gerecycled plastic en bevat geen nieuw plastic en kleurstoftoevoegingen. Net als Recycle Antraciet grijs, wordt de kleur bepaald door het gerecyclede materiaal. TrayC maakt duurzaam en circulair ondernemen mogelijk.


Recover recycle grey Normpack 306 tray 

Normpack® trays
Eén van de bekendste merken van Desch's transporttrays is Normpack. De Normpack trays worden hoofdzakelijk gebruikt voor het verpakken van planten zodat ze gedurende transport goed beschermd worden én voldoende water krijgen. Desch Plantpak voorziet in de complete range Normpack trays, bestaande uit de Normpack 200, Normpack 300, Normpack 400. "Hiermee voorzien we in alle transport- en teeltwensen van de professionele tuinbouw want deze uitvoeringen zijn geschikt voor zowel kleine als grotere potmaten. Bovendien worden ze standaard voorzien van overloopgaten in de bodem zodat de planten voldoende water krijgen tijdens transport. Normpack trays zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Ook kun je kiezen voor diverse kleuren zoals bordeaux-zwart, wit of gecertificeerde trays zoals Recover recycle grijs." Een groot aantal modellen Normpack trays is ook verkrijgbaar als kweektray met bodemgaten. Welke Normpack tray je kiest, is mede afhankelijk van het type planten dat je vervoert. (Meer informatie over Normpack via hun website.)


Recover recycle grey Normpack 306 tray 

Duurzame keuze
"Welke uitvoering je ook kiest, alle transporttrays zijn duurzaam geproduceerd volgens het thermovormproces op basis va gerecycled materiaal. Afval dat tijdens de productie ontstaat wordt opnieuw als grondstof in het productieproces ingezet. Trays in Antraciet zijn een gunstige keuze qua prijs, Recover is de meest duurzame en zekere keuze. De laatste is immers gecertificeerd."

Transport trays kopen
Transporttrays kopen? Desch Plantpak heeft productievestigingen in diverse landen (NLD, GBR en POL). Het hoofdkantoor bevindt zich in Waalwijk. Met afzet in meer dan 65 landen is Desch Plantpak een echte wereldspeler. Desch levert niet alleen transporttrays en andere tuinbouwproducten, maar ontwerpt en produceert deze ook." Hierdoor kunnen we 100% instaan voor een hoge kwaliteit en een duurzaam karakter. Precies wat de markt van ons vraagt en wij wat belangrijk vinden. We care about your plants & our planet."

Voor meer informatie:  
Desch 

desch.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.