Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecopots Venice 2 komt als beste uit de bus in vergelijkingsproef

De drie pijlers waar het merk Ecopots op rust zijn esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit. Dat laatste is voor de plant zelf het belangrijkste, omdat deze alleen maar goed gedijt als de omgeving waarin de wortels leven optimaal is. En dat gaat verder dan goeie potgrond, regelmatig voeding geven en tijdig water geven. Ook de pot zelf is van belang.

Bij Ecopots weten ze dat al heel lang, maar dat de functionaliteit optimaal is, is nu ook bewezen aan de hand van een reeks technische proeven. The Pots Company, het bedrijf achter het merk, gaf medio 2022 het Proefstation voor de Sierteelt in Destelbergen de opdracht om een hele rits proeven aan te leggen. Daarbij werden een heleboel verschillende potten qua werking en hun invloed op de plantkwaliteit - in de proeven werd spathiphyllum geteeld - met elkaar vergeleken.

Aan het einde van de proeven werd de plantkwaliteit geëvalueerd aan de hand van de wortelontwikkeling en het versgewicht. Grote winnaar was Ecopots Venice 2, die leidde tot een uitstekende wortelontwikkeling, resulterend in zeer mooi ontwikkelde planten met grote en volle bladeren. Aan de basis daarvan ligt het ruime geïntegreerde waterreservoir dat de wortels steeds van voldoende water voorziet. Door natuurlijke capillaire werking geraakt er continu voldoende water naar de bovenste plantendelen. Zelfs in moeilijke omstandigheden zoals bij hoge temperatuur of lage luchtvochtigheid blijft dit systeem functioneren. Zo blijft de plant lang in topconditie.

Voor meer informatie:
The Pots Company NV
Evolis 100, 8500 Kortrijk, België
Tel: +32 492 15 00 20
www.thepotscompany.eu