Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met vacuümkoelers garandeert Perishable Movements Kenia versheid van het product

Perishable Movements is een middelgroot logistiek bedrijf in Kenia met in totaal 60 werknemers. Het bedrijf vervoert tussen de 50 en 100 ton producten per dag, waarvan 40% gekoeld moet worden, zoals verse bloemen, stekken, kruiden, groenten en fruit.

Voor de koeling koos het bedrijf voor Weber Cooling vanwege hun expertise in het installeren van vacuümkoelers voor het transport van verse producten en vanwege hun aftersales service.

Het vacuümkoelsysteem voor het koelen van één PMC/P6P-vliegtuigpallet met een gemiddelde capaciteit van 3.000 kg per lading zorgt ervoor dat de producten die Perishable Movements K.  transporteert langer vers blijven. Tijdens het transport worden de ideale producttemperaturen gehandhaafd. De producten worden tot in de kern afgekoeld tot een uniforme temperatuur, zodat ze in onberispelijke omstandigheden op hun bestemming aankomen.

Verbeteringen in de koelketen
Omdat het bedrijf naar verschillende delen van de wereld vervoert, verschilt de vliegtijd per zending. Leveringen naar Europese landen kunnen tot 8 uur duren, naar Australië 16 uur en naar Azië tot 18 uur. Zelfs tijdens de langste transporten moeten de gekoelde producten op een bepaalde temperatuur blijven. Dat is waar Weber Cooling om de hoek komt kijken. 

"Bij vacuümkoeling wordt door de gelijke druk in de hele ruimte de gehele lading verse producten in een korte cyclus van maximaal 30 minuten gelijkmatig gekoeld tot zeer lage temperaturen. Deze uniforme en snelle koeling is het mooie van het systeem, dat geen enkele andere voorkoeltechnologie kan garanderen", zegt Sylvia van Uden van Weber Cooling.

"Sinds we met de vacuümkoelers werken, zien we een verbetering in de temperatuur van de producten op bestemming. Met vacuümkoeling bereiken we normaal gesproken temperaturen van 3,5-4°C, wat ideaal is voor onze producten, en tijdens het transport zien we dan meestal een stijging van ongeveer 1-1,5°C. Hierdoor blijft de kwaliteit van het product behouden, wat een groot voordeel is voor onze klanten, omdat het zorgt voor een langere houdbaarheid", besluit Linda Kerubo van Lift Cargo. 

Voor meer informatie:
Linda Kerubo
Perishable Movements K. Ltd.
Tel: +254 110 590024 (Kenia)
linda@liftcargo.co.ke 

Sylvia van Uden
WeberCooling
Gildenweg 16
3334 KC Zwijndrecht
Mob: +31 612 819 917
svu@webercooling.com 
www.webercooling.com  

Publicatiedatum: