Nieuwe variant basisplantenpotten van Pöppelmann TEKU als recyclebare alternatieven voor zwarte plantenpotten

Meer circulaire economie spaart grondstoffen en beschermt ons klimaat, zo weet Pöppelmann TEKU dat gespecialiseerd is in producten voor de commerciële tuinbouw. Het bedrijf lanceert daartoe nu Baseline, een alternatief voor zwarte plantenpotten. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de circulaire economie te betreden.

Plantenpotten Circular360 – Effect wetenschappelijk bewezen
Met haar Pöppelmann blue-initiatief zet de Pöppelmann Group zich al lang in voor het behoud van hulpbronnen en klimaatbescherming door middel van een echte circulaire economie. De TEKU-divisie levert hier een bijdrage aan met haar circulaire afdichtingsplantenpotten van de categorie Circular360: De potten bestaan uit 100 procent post-consumer recyclaat (PCR) in het gebruikte plastic en kunnen na gebruik volledig worden gerecycled. Een recente studie van het Fraunhofer Instituut UMSICHT bewijst nu ook wetenschappelijk de effectiviteit van circulaire economie met betrekking tot hulpbronnenbehoud en klimaatbescherming aan de hand van het voorbeeld van de plantenpotten van de categorie Circular360.

Nu de circulaire economie betreden met Baseline
Zwarte plantenpotten zijn nog niet recyclebaar. In bepaalde delen van de tuinbouwsector kunnen ze echter nog niet worden vervangen. Met Baseline biedt Pöppelmann TEKU de industrie nu een meer resourcebesparend alternatief voor deze toepassingen. Het kunststofgehalte van het nieuwe basisassortiment bestaat uitsluitend uit postindustriële en post-consumer recyclaat (PIR en PCR). De grondstofbesparende plantenpotten zullen in het grijs verkrijgbaar zijn. Na gebruik kunnen ze worden ingevoerd in de recyclingcyclus en zijn ze 100 procent recyclebaar, bevestigd door de certificering van de Institut cyclos-HTP. Het lichtere kleurenschema van de plantenpotten vergemakkelijkt het sorteren in de faciliteiten van de recyclingbedrijven. Op deze manier blijft het materiaal  in de cyclus. Met dit recyclebare alternatief voor zwarte plantenpotten, dat beschikbaar zal zijn voor tal van productassortimenten, maakt de kunststofspecialist het voor zijn klanten gemakkelijk om over te schakelen naar duurzamere producten.

Uitbreiding van resourcebesparende productcategorieën, waardoor de cyclus in beweging blijft
Om circulariteit op een hoog niveau te houden, moet ervoor worden gezorgd dat zoveel mogelijk producten in de cyclus blijven en dat 100 procent van de PCR in het circuit wordt hergebruikt. De nieuwe productcategorie Baseline is bedoeld om deze bijdrage verder te verhogen. "Met Baseline breiden we ons assortiment duurzame artikelen verder uit en bieden we onze klanten nog meer toekomstbestendige producten. Europese wetgeving zal de circulaire economie in de toekomst nog sterker eisen en bevorderen, zodat de focus in Europa in de toekomst op recyclebare producten komt te liggen. Pöppelmann heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld: in 2025 moeten alle verpakkingen die in eigen huis worden geproduceerd 100 procent recyclebaar zijn. We willen zoveel mogelijk van onze totale materiaalbehoeften dekken met post-consumer recyclaat (PCR) of andere recyclaten, waaronder postindustriële recyclaten (PIR).  Met de ontwikkeling van Baseline als alternatief voor niet-recyclebare zwarte producten dragen we bij aan dit doel", legt Sven Hoping, Head of Sales bij Pöppelmann TEKU, uit.

Over Pöppelmann
Pöppelmann GmbH &Co. KG uit Lohne in Nedersaksen is een van de toonaangevende fabrikanten in de kunststofverwerkende industrie. Met meer dan 2.500 medewerkers wereldwijd produceert het bedrijf op vijf locaties standaardproducten en op maat gemaakte kunststofproducten.

Voor meer informatie:
Pöppelmann GmbH
Udo Schene
Bakumer Straße 73,.49393 Lohne, Duitsland
T: 04442 982-2206
E: UdoSchene@poeppelmann.com
www.poeppelmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.