Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrofoodfietsers weer hard op weg naar € 1 miljoen voor kankeronderzoek

BIG Challenge, het team uit de agro- en foodsector dat aan Alpe d'HuZes deelneemt, heeft afgelopen zaterdag bij de training in Milsbeek een tussenstand van € 880.455 bekend gemaakt. Dat bedrag zal de komende maanden verder aangroeien. Daarmee is het team hard op weg naar een opbrengst van €1 miljoen voor het kankeronderzoek.

Het is dit jaar de 14e keer dat de agro- en foodsector onder de noemer 'BIG Challenge, farmers against cancer' aan Alpe d' HuZes deelneemt. BIG Challenge bestaat uit agrarisch ondernemers, adviseurs, leveranciers en andere betrokkenen. Ze zetten zich in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in Nederland veroorzaakt. Dat doen ze door begin juni zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez te beklimmen. Dankzij vele giften van bedrijven en trouwe sponsors, uiteenlopende acties en persoonlijke donaties slagen de deelnemers erin dit resultaat neer te zetten.

Trainen en geld ophalen
Voordat het zover is zijn de 26 teams maandenlang bezig met trainen en geld bij elkaar sprokkelen. Dat doen ze op allerlei manieren: van het organiseren benefietavonden en spinningwedstrijden tot verkoop van de eigen BIG Challenge-kleding. Dat omvat onder andere de bekende T-shirts, maar ook petjes, slabbetjes en zelfs rompertjes. Alles bedrukt met dezelfde bekende slogan: Farmers are Cool.

Teams hebben de afgelopen maanden tientallen leuke en ludieke acties georganiseerd. Zo bracht de benefietavond van BIG Challenge team Still Strong in Uden medio maart € 32.000 op. Team Buitengewoon wist begin april de gezamenlijke opbrengst met ruim € 10.000 te verhogen met een open bedrijven-route en DorpsFestival in Overloon. Dit alles gebeurt met vele vrijwilligers waarbij de opbrengst volledig naar het goede doel gaat.

Bijzonder is dat veel deelnemers meer dan één keer meedoen. Zo gaat de 71-jarige Henk van der Zanden uit Moergestel dit jaar voor de achtste keer de strijd met de berg aan. Tot nu toe heeft hij een bedrag van € 125.000 bij elkaar gefietst. Zijn streven? "Bij leven en welzijn wil ik de tien keer volmaken."

Al € 13 miljoen opgehaald
BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling en is uitgegroeid tot één van de grootste fondsenwervers van Alpe d'HuZes. In totaal heeft de agro- en foodsector tot nu toe circa € 13 miljoen opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dit is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding. Tijdens bijeenkomsten van BIG Challenge wordt Herman steevast herdacht en geroemd om wat hij in gang heeft gezet.

Voor meer informatie:
Big Challenge
[email protected]
www.bigchallenge.eu

Publicatiedatum: