Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Decorum viert 25-jarig bestaan met groot feest

Tholen - In aanwezigheid van niet minder dan 400 man werd afgelopen vrijdagavond het 25-jarig bestaan gevierd van Decorum. De kwekers die onderdeel uitmaken van de club – de teller staat momenteel op 27 plantenkwekers en 24 bloemenkwekers, die gezamenlijk niet minder dan 4.000 verschillende producten in de markt zetten – vertegenwoordigen de topkwaliteit binnen hun eigen assortiment en hebben een brand neergezet dat inmiddels tot diep in het verre buitenland bekend is.

Midden jaren negentig staken Peter ten Have (J&P Ten Have) en Goos Hofland (Hofland Flowering Plants) de koppen bij elkaar. Door de mooiste exemplaren in een aparte tray te zetten hoopten zij dat deze ook extra gewaardeerd zouden worden. En dat werkte. In 1999 werd besloten deze kwaliteitsplanten te voorzien van een apart label en daarmee was het ontstaan van Decorum een feit.

Op het feest, waarop behalve de leden en partners ook oud-leden, oud-werknemers, klanten en andere relaties waren uitgenodigd, blikten de mannen terug op de afgelopen 25 jaar. Tevens was het precies 10 jaar gelden dat de eerste bloemenkwekers aansloten, wat geschiedde op aanvraag van enkele Duitse klanten (delicatessenzaken die het gehele plantenschap vulden met Decorum producten, maar er ook graag bloemen bij wilden hebben). Die samenwerking is later weer gestopt en het ledenbestand is over de jaren heen wel wat veranderd, maar bloemenkwekers van het eerste uur Jaap Moermans en Rob van Dijk waren present.

De ambitie voor de komende jaren is helder: voortbouwen op wat er staat. Directeur Ron Kloos: "We bestaan 25 jaar, maar je kunt ook zeggen: we zijn pas 25 jaar. Uitgedrukt in een mensenleven sta je dan aan het begin van je carrière en zijn de mogelijkheden nog enorm."

Men heeft zich niet vastgepind op dwingende ambities, maar groei an sich is mooi. "Er ontbreken nog bloemen en planten in de breedte van het assortiment, dus wat dat betreft is er ruimte voor groei. Ook is niet uitgesloten dat er nooit een buitenlandse kweker aan zal sluiten, maar dat is geen doel op zich. Daarnaast is er altijd ruimte voor verbeteringen in kwaliteit, verduurzaming en het verder uitbouwen van het merk."

Op de website is een mooie video te zien waarin wordt teruggeblikt op 25 jaar Decorum.

Op de bijeenkomst werd ook kort stilgestaan bij het overlijden van wijlen Maurice Nederpel. De man overleed aan de gevolgen van een hersentumor, reden voor de organisatie om met de pet rond te gaan voor de Hersenstichting. Er werd naar eigen zeggen gul gedoneerd, Decorum heeft de donaties aangevuld tot een mooi rond bedrag.

Voor meer informatie:
Decorum Company
World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
T. (0714) 61 53 72
M. [email protected]
W. www.decorumplantsflowers.com