Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De opmars van de moestuinkas: "Lege kassen genoeg"

"Lege kassen genoeg, maar je kunt niet zomaar ergens aan het einde van een tuinderslaantje beginnen." Dat vertelt Jim Smits van Moestuin Westland, een van de bedrijven die moestuintjes onder glas aanbiedt in het Westland, in het AD. Het initiatief in een oude kas van een halve hectare in 's-Gravenzande is vorig jaar zomer gestart.

In de krant wijst Jim erop dat goede bereikbaarheid belangrijk is, parkeergelegenheid en dat het ook heel handig is dat de kas naast tuincentrum Carlton ligt. Daar hebben ze 'alle plantjes die je nodig hebt'.

Jim, die al een poosje met het idee rondliep, volgt een tuinder op die met pensioen is gegaan. Moestuin Westland is één van de zes locaties in Westland waar moestuinders onder glas terechtkunnen. Moestuin Eigen Spijs was in 2019 de eerste. Ook buiten de regio slaat het concept aan, getuige projecten in onder meer Almere, Houten, Horst en Dalfsen.

De lokale politieke partij Westland Verstandig juicht het idee toe. De partij heeft een motie ingediend met een roep om 'ruimhartig beleid' bij een tijdelijke vrijstelling van een glastuinbouwbestemming voor gebruik van kassen als moestuin. Die motie wordt komende maand besproken.

Westland Verstandig drong recent ook al meermaals aan op onderzoek naar de status van de kassen in Westland. Is al het (verouderde) areaal echt nog nodig, vraagt de partij van Peter Duijsens zich af.


Blik in de kas bij Moestuin Westland

Publicatiedatum: