Nieuwe CEO voor tuinbouwinvesteerder

Op 1 april 2023 legt Bernd Meerpohl zijn functie als CEO van de bedrijfsgroep Big Dutchman AG neer. Hij zal worden opgevolgd door Frank Hiller. Meerpohl stond 31 jaar aan het roer van de bedrijfsgroep. Hij zal met ingang van 1 januari 2024 de functie van bestuursvoorzitter gaan bekleden. Big Dutchman investeerde al in kassenbouwer Maurice Kassenbouw en Ferm O Feed.


Bernd Meerpohl en Frank Hiller

“Bernd Meerpohl heeft de afgelopen decennia een doorslaggevende bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Big Dutchman en hij heeft ook in hoge mate de koers voor de toekomst van de bedrijfsgroep bepaald. Hij wist daarbij altijd alle belangengroepen in het oog te houden en hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor het succes van het familiebedrijf. De raad van bestuur en de familiale aandeelhouders zijn Bernd dankbaar voor de toewijding en inzet waarmee hij de firma, samen met alle medewerkers, naar de wereldtop van de techniek voor veehouderij heeft weten te brengen. We zijn daarnaast bijzonder blij dat Bernd, na een korte pauze, op 1 januari 2024 aantreedt als bestuursvoorzitter, zodat Big Dutchman kan blijven profiteren van zijn kennis en verantwoordelijkheidsgevoel. Onze industrie staat weliswaar voor complexe uitdagingen, maar we zien ook veelbelovende kansen. Tegen deze achtergrond hebben we in de heer Dr.-Ing. Frank Hiller de bij uitstek geschikte persoon gevonden die over de juiste vaardigheden beschikt om onze onderneming met succes door de volgende zakelijke fase te loodsen”, aldus Jürgen Steinemann, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bernd Meerpohl zelf zegt: “Het was 31 jaar geleden een hele eer om de CEO-verantwoordelijkheid van mijn vader over te mogen nemen en verder te werken aan de ontwikkeling van de firma; en dat niet alleen ten behoeve van onze klanten wereldwijd, maar ook voor al onze medewerkers en hun gezinnen. Om een nieuwe impuls van buitenaf toe te voegen aan onze operationele activiteiten, zijn zowel de familie, de Raad van Bestuur, de mensen waarmee ik nauw samenwerk, alsook ikzelf van mening dat dit het juiste moment is om de operationele leiding van Big Dutchman in nieuwe, externe handen te leggen. De solide persoonlijkheid van Dr. Hiller past goed bij ons. Dankzij zijn studie en promotie op het gebied van werktuigbouwkunde beschikt hij over de juiste kennis. Daarnaast kan hij bogen op veel ervaring en expertise die hij heeft opgedaan bij een aantal vooraanstaande namen in de machinebouw, zoals Meiller en Leoni, om vervolgens aan te treden als CEO bij de producent van motoren Deutz AG, waar hij heeft bewezen over de juiste vaardigheden te beschikken om als teamplayer een internationaal bedrijf te leiden. Daarnaast wil ik onze bestuursvoorzitter Jürgen Steinemann bedanken voor de manier waarop hij mij persoonlijk én Big Dutchman in de afgelopen jaren actief heeft begeleid en ik ben bijzonder blij dat hij zich ook in de toekomst als plaatsvervangend bestuursvoorzitter voor de firma wil blijven inzetten. Ik zal de firma in mijn nieuwe rol blijven leiden en zal dat met raad en daad en in nauw overleg met Dr. Hiller doen.”

Dr. Frank Hiller voegt hier nog aan toe: “Bernd Meerpohl is een indrukwekkende ondernemer die er met veel energie en ondernemingszin in is geslaagd om Big Dutchman wereldwijd uit te laten groeien tot een innovatieve marktleider in een sector die de taak heeft een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de voedselvoorziening van de wereldbevolking. Ik kijk ernaar uit om de rol van Bernd Meerpohl als CEO over te nemen en de marktpositie van Big Dutchman samen met het bestuur, de medewerkers, en uiteraard in nauw overleg met de heer Meerpohl, als onze nieuwe bestuursvoorzitter, veilig te stellen en verder uit te mogen bouwen.“

Bron: Big Dutchman


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.