Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paprikateler Wouter Overgaag:

"Kans krijgen om IPM uit te vouwen"

Om nog beter in te kunnen spelen op maatschappelijke wensen en eisen van afnemers en consumenten, zet de Nederlandse glastuinbouw nadrukkelijk in op duurzaamheid en innovatie. Dat gebeurt onder meer door de implementatie van geïntegreerde gewasbescherming (IPM). Binnen IPM worden schadelijke insecten zoveel mogelijk uitgeschakeld door beestjes die hun natuurlijke vijanden zijn. Ook wordt bij voorkeur gewerkt met gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong. Paprikateler Wouter Overgaag vertelt op de publieke website van Glastuinbouw Nederland, waarmee de brancheorganisatie juist ook mensen van buiten de tuinbouw wil laten zien wat telers doen, hoe hij IPM op zijn bedrijf in praktijk brengt.

“Voor onze gewasbescherming gebruiken we zoveel mogelijk biologische middelen, het liefst natuurlijke vijanden van de schadelijke insecten. Beestjes tegen beestjes zou je kunnen zeggen”, zo opent Wouter, mede-eigenaar van Kwekerij Overgaag. Het paprikabedrijf heeft drie teeltlocaties in Zuid-Holland: De Lier, Maasland en Honselersdijk. "We gaan zo zuinig mogelijk om met de middelen die nodig zijn bij het telen van paprika’s. Dat geldt ook voor het gebruik van water.”

Kwekerij Overgaag heeft IPM omarmd. “Maar net als bij veel andere ontwikkelingen moeten we als telers wel de kans krijgen om het uit te kunnen vouwen”, geeft Wouter aan. “We zijn er als bedrijf volop mee bezig, elk jaar ook intensiever. Ervaring leert dat elk jaar weer anders is. Planten blijven natuurproducten.”

Lees hier meer. 

 

Publicatiedatum: