TNO en Hortivation investeren 17 miljoen euro in digitalisering tuinbouw

Op 23 februari 2023 hebben TNO en Hortivation in het World Horti Centre een raamovereenkomst voor een periode van 5 jaar afgesloten. Basis hiervoor is de onlangs gepresenteerde roadmap om te komen tot adaptive & autonomous growing systems.

In de roadmap staan 7 ontwikkel lijnen gepresenteerd waar pre-concurrentieel onderzoek nodig is om als toeleverend cluster in de tuinbouw de concurrentie positie te verbeteren. Over de periode van 5 jaar is de totale R&D investering 17 miljoen euro.

Annie van de Riet, directeur van Hortivation ziet een aanvulling op het leveren van tuinbouwtechnologie door het leveren van diensten, zoals een gegarandeerde hoeveelheid producten. Om dit mogelijk te maken is het nodig om zowel de bouw als exploitatie van de kas te digitaliseren. Door als sector in te zetten op een gezamenlijke data infrastructuur wordt samenwerking tussen ketenpartijen vereenvoudigd en kunnen nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Centrale rol hierin spelen zaken als de gezamenlijke taal (Common Greenhouse Ontology CGO), de Hortivation Hub voor veilig en eenvoudig uitwisselen van CGO data en het elektronisch kasdossier (Kas Informatie Systeem, KIS)

Hortivation, waarbij 60 bedrijven zijn aangesloten, en TNO werken al jaren samen. Met deze extra impuls is het mogelijk om de kansen die datascience en AI bieden te benutten en daarmee het verdienvermogen van de sector te vergroten.

Voor meer informatie:
Hortivation 
Europa 1    
2672 ZX Naaldwijk
+31 (0)174 446664
info@hortivation.nl 
www.hortivation.nl/nl/ 

TNO 
088 866 08 66
info@tno.nl
www.tno.nl/nl/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.