Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biological Youngplants breidt uit met 17.000 m2

Met ingang van afgelopen 1 februari heeft Biological Youngplants haar kasareaal uitgebreid met 17.000 m2 om de sterke groei van het bedrijf het hoofd te bieden en nieuwe klanten een alternatief te bieden. Het bedrijf ziet voldoende perspectief in deze gecompliceerde markt en verwacht dit jaar een groei van 30-35% in zowel de biologisch opgekweekte kruiden, lavendel en zoete aardappeluitgangsmateriaal.

Na de introductie in 2020 van de hybride plug is de vraag naar plantmateriaal binnen Europa sterk gegroeid, mede door de uitstekende eigen genetica waarover het bedrijf beschikt. Alleen al in Duitsland zal het areaal komend jaar met ruim 100 hectare toenemen, dit alles op basis van gedegen rassenvergelijkingen.

Komend seizoen zullen er op praktijkschaal diverse potentiele nieuwkomers getest worden die veredeld zijn voor de Noord-Europese markt en volgens het bedrijf uitblinken in productie en bewaarkwaliteit.

Al het door Biological Youngplants geproduceerde plantmateriaal is voorzien van een BIO SUISSE certificaat, naast het bekende EU Bio certificaat. Daarnaast zullen de Nederlandse locaties voor het aankomende zoete aardappelseizoen voorzien zijn van een Naturland certificaat en worden er in Duitsland ook stekken geproduceerd onder het Bioland Certificaat.

Door de expansie is er nog extra productiecapaciteit beschikbaar. Het bedrijf nodigt geïnteresseerden uit om contact op te nemen via onderstaande gegevens.

Voor verdere informatie:  
Wim van Marrewijk
Biological Youngplants BV
Wateringseweg 74
2685 SW Poeldijk, Nederland
[email protected]
www.biologicalyoungplants.com

Publicatiedatum: