Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cupidrone verrast geliefden met bloemen en gedichten

Het is algemeen bekend dat wij Nederlanders geen koplopers zijn als het gaat om romantiek. Valentijnsdag is hét moment om daar verandering in te brengen. Bloemenbureau Holland grijpt de dag aan om daar wat aan te doen. Deze Valentijn hangt de liefde letterlijk in de lucht. Op 14 februari vliegt een Cupidrone boven Vredenburg in het centrum van Utrecht en verrast stelletjes met bloemen en gedichtjes. Sommige ‘lovebirds’ maken kans op een romantische date.  

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat Valentijnsdag in Nederland steeds populairder wordt, met name onder de generaties G en Z en onder Millennials blijkt dat het geval. Zij doen steeds vaker iets extra’s voor hun Valentijn. De motivatie is echter minder romantisch: 39 procent wil voorkomen dat zij door hun partner worden verrast en zelf met lege handen staan. Dat Nederlanders niet voorop lopen als het gaat om romantiek blijkt ook nog maar eens uit het gegeven dat 69 procent het nog steeds eens is met de stelling ‘ik vind Valentijnsdag commerciële onzin’. 

Elke dag Valentijnsdag
Om de Valentijnsactie extra aandacht te geven, werpt Sergio – voormalig host van het tv-programma First Dates – zich op als speciale ambassadeur van het evenement. “Van mij mag het elke dag Valentijnsdag zijn. In onze individualistische samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend om de liefde van je leven te vinden. Wat is er nou mooier dan hier samen bij stil te staan en de liefde naar elkaar uit te spreken.”, aldus Sergio. “Bovendien blijkt dat veel mensen wel een romantisch gebaar willen tonen, maar niet weten waar te beginnen.” 

Vijf liefdesgedichtjes
Om al die landgenoten op weg te helpen, wordt de speciale Cupidrone ingevlogen. Op initiatief van Bloemenbureau Holland verspreidt de knalrode drone prachtige rode bloemen. Een groot aantal kwekers zorgde voor rozen, chrysanten, anthuriums, gerbera’s, anjers en freesia’s. Bloemen die door de Cupidrone worden afgeleverd bij wandelende stelletjes. De bloemen zijn voorzien van een kaartje met een liefdevol gedicht van dichter Bram Schweckhorst. Een aantal bloemen heeft iets extra’s in petto, een volledig verzorgde romantische date.

De verschillende gedichtenkaartjes zijn vanaf 9 februari speciaal voor iedereen in de sierteelt ook te downloaden op de site van Bloemenbureau Holland. Om ook elkaar op 14 februari mee te verrassen en te delen via de eigen social media, #cupidrone.

De Cupidrone is op 14 februari van 14.00 - 18.00 uur te vinden boven Vredenburg in het centrum van Utrecht. De Valentijnsactie is mede mogelijk gemaakt door: Fabulous Freesia, Van der Drift Roses, LG Flowers, #dianthusflowersgrowers, Anthurium Info, Just Chrys, Berg RoseS en Middenweg Flowers.
  

bron: Bloemenbureau Holland 
 

Publicatiedatum: