Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw LED-armtuur gelanceerd: WEGA Max HE is goed voor 4000µmol/s

Tholen - Op Fruit Logistica lanceert Agrolux een nieuw armatuur. Nick Boelen, Agrolux: "Als het gaat om efficiency hebben we de output van de vorig jaar geïntroduceerde LED-armatuur WEGA MAX, thans best presterende mét behoud van uniformiteit,  verhoogd naar een output tot 3750µmol/s. In Berlijn lanceren we de WEGA MAX High Efficiency (HE). Deze heeft een ‘record-high’ efficiency en een output tot 4000µmol/s. Dit max-model is ook 1040 Watt, dimbaar én vóór aankomend seizoen leverbaar.”

De Global Sales Director Prohort van Agrolux Nederland ziet de vraag naar efficiëntere LED-belichting steeds maar stijgen. “Iedere teler wil meer licht met minder energie. Logisch ook, want wat resulteert in meer opbrengst en minder kosten. De teler wil ook meer de regie hebben op het sturen van het licht."

Bijvoorbeeld in het aantal uren per dag of qua intensiteit. Dit zijn immers essentiële elementen  voor een consistente groei. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd is Agrolux aan de slag gegaan. En het is vertaald naar een aantal nieuwe producten die de kweker betere oplossingen biedt voor de gestegen energiekosten.

Energie besparen
“Met dit thema trappen we af in Berlijn tijdens de Fruit Logistica,” zegt Nick. “Ons gehele internationale Sales team is aanwezig. We hebben er veel zin in. Sinds de introductie van ons WEGA LED-portfolio vorig jaar, hebben we niet stil gezeten. We kijken terug op een topverkoopseizoen. Mede door de energieprijzen is de vraag naar LED-belichting versneld en de vraag naar HPS in Europa sterk afgenomen. Telers zijn volop bezig met het besparen op hun energiekosten en met LED is een besparing van 30-50% realiseerbaar waardoor de overstap in het huidige economische klimaat snel is terugverdiend. De energietransitie is volop gaande en we zijn natuurlijk blij dat we met onze productportfolio voor energiebesparing een structurele bijdrage kunnen leveren aan duurzamere belichting van gewassen.”

Verrood
Met de WEGA Dual Channel geeft Agrolux antwoord op het sturen met licht. Dit seizoen is deze technologie voor het eerst in toepasbaar in het WEGA-portfolio. Ze hebben, en doen overigens nog steeds, een aantal proeven gedaan met onder andere aardbeien en diverse bloemen bij zowel onderzoekspartners als telers.

Nick: "Tenslotte completeren we ons productportfolio met de WEGA Eco Lite, een 'instapmodel' met een output tot 1950µmol/s bij een energieverbruik van 540W. Dit nieuwe product geeft evenveel licht als een HPS 1040 Watt en met een eenvoudige 1 op 1 vervanging bespaart de kweker bijna 50% energie zonder lichtverlies. Beide modellen zijn vóór aankomend seizoen leverbaar. We kunnen daarom met gepaste trots zeggen dat we iedere teler op maat kunnen bedienen.”

Voor meer informatie:
Nick Boelen
Agrolux
Naritaweg 8
1437 EL Rozenburg
+31 (0)6 82109927
[email protected]
www.agrolux.nl