Eerste IPM Essen in drie jaar tijd van start

Tholen - Waar er in 2019, de laatste IPM Essen uit het pre-corona tijdperk, nog 1.600 bedrijven aanwezig waren, zijn dat er nu 1.300. En dat merk je: er is meer ruimte, de paden zijn breder, er is minder gedrang. Iedereen heeft er zo zijn verklaringen voor, maar het staat als een paal boven water dat de mengelmoes aan geëxplodeerde prijzen voor energie en grondstoffen er verband mee houden.


Het team van Elburg-Smit, dat op de beurs o.a. een slimme oplossing voor een vouwvrije, voorgelijmde potcover presenteerde, de 'Smartwrap' 

Onder de afwezigen zijn (uiteraard) veel orchideeënboeren, de club die door de bank genomen het hardst getroffen is door de hoge energieprijzen. Maar verder zijn in alle sub-segmenten, van veredeling tot techniek en van verpakkingen tot substraten, enkele opvallende/grote afwezigen. 


Vincent Homan en Martijn Wolmerstett van Elstgeest Young Plants. De markt moet een nieuw evenwicht vinden, zo weten de mannen, maar ze hebben er alle vertrouwen in dat die weer snel gevonden wordt.

Het is echter ook waar dat er wel degelijk sfeer is en dat men ook morgen nog wel planten en bosjes bloemen denkt te zullen verkopen. '2022 overkwam ons, voor 2023 zijn we voorbereid', vatte een van de standhouders het samen. In veel gevallen betekent dat allicht een stapje terug, naar de misschien wel wat normalere en gezondere niveaus van de wereld vóór corona.


De mannen van Van Nifterik

Wij van BPnieuws en FloralDaily zijn er ondertussen weer gewoon bij en struinen de beurs af naar alle mogelijke nieuwtjes. Uiteraard hebben we ook de camera weer meegenomen, een uitgebreide fotoreportage volgt.


Henk van der Plas en Dennis Heemskerk. Van der Plas maakt deel uit van de Floral Trade Group, een groep exporteurs die samen optrekken (en op de beurs dan ook in een gezamenlijke stand te vinden zijn).


Op de stand van Bloemenbureau Holland treffen we v.l.n.r. Francine van Wijk, Rob Tas en Monique Tummers. Rob is een nieuw gezicht bij het Bloemenbureau. Hij is sinds ruim een maand aan de slag als Manager (Inter)nationale relaties sierteeltsector. Hij komt graag in gesprek met de bezoekers.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven