Fertiberia mag Fertimix overnemen

Fertiberia S.A., dochtermaatschappij van Fertiberia SARL, mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Fertimix B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 4 januari 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. 

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?
Fertiberia richt zich op de productie en verkoop van verschillende soorten kunstmeststoffen. Daarnaast vervaardigt Fertiberia producten voor verschillende industriële toepassingen, zoals producten die helpen bij de vermindering en verwijdering van stikstofoxiden en de zuivering van afvalwater, producten voor de chemische industrie, diervoeding en explosieven voor industrieel gebruik. Fertiberia behoort tot een groep van onafhankelijke investeringsfondsen die worden beheerd en bestuurd door Triton Partners, een private equity onderneming.

Fertimix is een (inter)nationale groothandel in kunstmeststoffen. Deze activiteit wordt verricht door Van de Reijt Meststoffen. Fertimix is de moedermaatschappij van Janssens Smeets N.V., Van de Reijt Holding (Van de Reijt Holding heeft twee dochtermaatschappijen, Van de Reijt Meststoffen en BTM Bulk Terminal).

Bron: Autoriteit Consument & Markt 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven