Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"In vier jaar tijd hebben we meer dan 250 tulpenbollenplantrobots in de markt gezet"

ISO Group gaat dit jaar het vierde tulpenseizoen in met de ISO Bulb Planting System. “Er draaien op dit moment 63 machines in het veld met ieder 4 robots, wat betekent dat er 252 robots tulpenbollen opplanten. Een mooie mijlpaal”, aldus Wim van der Meijden CEO van ISO Group.

Met de installatie van machine 63 in 2022 sluit het bedrijf een druk, maar succesvol jaar af. “De supply chain problemen gaven ons hier en daar wat uitdagingen, maar met goed planningswerk en de inzet van onze servicemedewerkers hebben we samen alle machines draaiend gekregen met veel complimenten en tevreden klanten tot gevolg.”


Jeffrey en Wilfried Wagemaker

Op dit moment planten 20 kwekers zowel in binnen- als buitenland met de ISO Bulb Planting System. Wagemaker Flowers BV is er daar een van. “ISO zoekt een niche binnen de agrisector om vervolgens een complex stuk automatisering te ontwikkelen. Het Bulb Planting System is daar een voorbeeld van en wordt door ISO continu doorontwikkeld. Hierdoor hebben wij profijt van stabiliteit en continue output. Ik ken daarbij geen ander bedrijf waar de monteurs met zóveel passie en drive een installatie doen”, getuigen Jeffrey en Wilfried Wagemaker.

”Met veel trots presenteren we dan ook de machine op de SMTB komende week in Vijfhuizen”, vervolgt Paul Blom, sales manager bij ISO Group. “Er zal een volledige opstelling staan zodat de klanten de machine op ware grootte kunnen zien draaien, er omheen kunnen lopen en zien wat hij doet. De SMTB beurs is helaas de afgelopen jaren niet doorgegaan en we zijn daarom ook blij dat we dit jaar wel met een mooie stand kunnen deelnemen en onze machine kunnen tonen.”


De stand op de SMTB, alwaar het ISO Bulb Planting System staat opgesteld

11.000 bollen per uur
De machine wordt standaard geleverd met 4 robots waarmee een output van 11.000 bollen per uur haalbaar is. Voor de kleinere kweker kan de machine ook schaalbaar gemaakt worden met minder robots per machine. Een onderscheidende feature op de machine is de zuurscheider: met de Artificial Intelligence waarmee de machines zijn uitgerust en die de oriëntatie van de bollen detecteert kunnen ook de zure bollen uit de opkweekbakken worden gehouden. Deze optie scheelt een hoop controleerwerk en zorgt voor een zuurvrije opkweekkrat met tulpen. De bollen kunnen zowel op waterbroei als op potgrond worden opgeplant.

De SMTB beurs wordt op 10, 11 en 12 januari gehouden in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. De machine van ISO Group zijn te vinden is op standnr. 1A06.

Voor meer informatie:
ISO Group BV
Contactpersoon: Paul Blom
p.blom@iso-group.nl
www.iso-group.nl

Publicatiedatum: